Miód to naturalne lekarstwo znane ze swoich właściwości leczniczych od dawna,przekonajcie się o tym sami i wypróbujcie jedną prostą recepturą jaką jest woda z miodem.Zrobiona wieczorem i zostawiona na noc idealnie nadaje się do picia na czczo rano ,polecam na przeziębienia i rekonwalescencję po przebytych chorobach w celu wzmocnienia organizmu.
2 łyżeczki miodu 1 szklanka wody przegotowanej (ciepłej nie gorącej!) i sok z połówki cytryny Miód rozmieszać w ciepłej wodzie wycisnąć cytrynę. Zostawiamy na całą noc rano mieszamy i pijemy przed posiłkami.
Zasady miodowej kuracji: Przede wszystkim kupujemy miód z pewnego źródła.Nie polecam miodu z supermarketu bo zazwyczaj tak jest że z miodem nie ma nic wspólnego. Rozpuszczamy go zawsze w ciepłej nie gorącej wodzie! w gorącej traci swoje cenne właściwości podgrzewamy zawsze wodę tylko do 50 stopni.
Stosujemy go na czczo przed jedzeniem co najmniej godzinę tylko wówczas posiada właściwości lecznicze bo wszystkie jego składniki zostają przyswojone przez Twój organizm.Gdy go spożywamy podczas jedzenia jego właściwości słabną.
I wreszcie najważniejsze to rodzaje miodów:
Wielokwiatowy-leczy grypę
Gryczany -polecany na wątrobę
Lipowy - działa napotnie obniża gorączkę
Akacjowy -idealny dla osób chorujących na wrzody żołądka
Rzepakowy - na poprawę krążenia dla sercowców
Spadziowy -wzmacnia naszą odporność .
Sezon jesienno -zimowy to idealny czas by zacząć miodową kurację.
2 łyżeczki miodu 1 szklanka wody przegotowanej (ciepłej nie gorącej!) i sok z połówki cytryny Miód rozmieszać w ciepłej wodzie wycisnąć cytrynę. Zostawiamy na całą noc rano mieszamy i pijemy przed posiłkami.
Zasady miodowej kuracji: Przede wszystkim kupujemy miód z pewnego źródła.Nie polecam miodu z supermarketu bo zazwyczaj tak jest że z miodem nie ma nic wspólnego. Rozpuszczamy go zawsze w ciepłej nie gorącej wodzie! w gorącej traci swoje cenne właściwości podgrzewamy zawsze wodę tylko do 50 stopni.
Stosujemy go na czczo przed jedzeniem co najmniej godzinę tylko wówczas posiada właściwości lecznicze bo wszystkie jego składniki zostają przyswojone przez Twój organizm.Gdy go spożywamy podczas jedzenia jego właściwości słabną.
I wreszcie najważniejsze to rodzaje miodów:
Wielokwiatowy-leczy grypę
Gryczany -polecany na wątrobę
Lipowy - działa napotnie obniża gorączkę
Akacjowy -idealny dla osób chorujących na wrzody żołądka
Rzepakowy - na poprawę krążenia dla sercowców
Spadziowy -wzmacnia naszą odporność .
Sezon jesienno -zimowy to idealny czas by zacząć miodową kurację.