Restauracja DougieDog w Vancouver postanowiła stworzyć najdroższego hot-doga na świecie, a efektem poszukiwań jest hot-dog o nazwie Dragon Dog, który łączy w sobie niezwykle luksusowe smaki.
Sprzedawany za 100 dolarów (ponad 300 złotych) hot-dog o lata świetlne wyprzedza zwykłą bułkę z parówką – ma 30 centymetrów długości, a użyta do jego wyrobu została wysokogatunkowa niemiecka kiełbasa marynowana w mającym prawie wiek koniaku Louis XIII (o zawrotnej cenie 6 tysięcy złotych za butelkę!).
Co więcej, do hot-doga dodaje się drogą japońską wołowinę Kobe, obsmażoną na oliwie truflowej, mięso homara i tajemniczy pikantny sos. Właściciel restauracji, tajemniczy Dougie Lov mówi, że chciał stworzyć coś „supersmacznego i z górnej półki” i chyba mu się udało!
Sprzedawany za 100 dolarów (ponad 300 złotych) hot-dog o lata świetlne wyprzedza zwykłą bułkę z parówką – ma 30 centymetrów długości, a użyta do jego wyrobu została wysokogatunkowa niemiecka kiełbasa marynowana w mającym prawie wiek koniaku Louis XIII (o zawrotnej cenie 6 tysięcy złotych za butelkę!).
Co więcej, do hot-doga dodaje się drogą japońską wołowinę Kobe, obsmażoną na oliwie truflowej, mięso homara i tajemniczy pikantny sos. Właściciel restauracji, tajemniczy Dougie Lov mówi, że chciał stworzyć coś „supersmacznego i z górnej półki” i chyba mu się udało!
cherry