Przez 10 tygodni 12 uczestników – najlepszych cukierników-amatorów z całej Polski – będzie rywalizować o tytuł Polskiego Mistrza Wypieków oraz 50 tysięcy złotych. Wśród nich znajdą się m.in. kosmetolożka, artystka plastyk, urzędniczka, gospodyni domowa, fotografka, ekonomista, handlowiec i uczeń liceum.
W drugiej edycji „Bake Off – Ale Ciacho!” uczestników opieką otoczą nowe prowadzące – Marcelina Zawadzka – dziennikarka telewizyjna, gospodyni programu „Pytanie na śniadanie” i Miss Polonia 2011 oraz Dorota Czaja – tancerka i aktorka znana m.in. z serialu „Tancerze”.
Ale to nie koniec zmian w show! Zdjęcia do drugiej edycji „Bake Off – Ale Ciacho!” będą realizowane we wnętrzach zabytkowego, XIX-wiecznego Fortu Sokolnickiego Cytadeli Warszawskiej.
Znajdująca się w zacisznym Parku Żeromskiego piękna budowla z obszernym dziedzińcem z przeszklonym dachem jest nie tylko atrakcją dla turystów i mieszkańców stolicy, ale również pełni funkcję centrum sztuki, kultury i biznesu.
A jakie konkurencje czekają uczestników? W najnowszej edycji „Bake Off – Ale ciacho!” będą królowały lekkie wypieki idealne na wiosenne przyjęcia. Uczestnicy zmierzą się m.in. z wypiekami wielkanocnymi i tortami okolicznościowymi. Nie zabraknie też tematów takich jak chleb, czekolada, ciasteczka.
Uczestnicy będą musieli poradzić sobie zarówno z wypiekami słodkimi, jak i wytrawnymi. Kulinarne poczynania 12 śmiałków oceni dobrze znane widzom programu jury – dziennikarka kulinarna i podróżniczka, Gosia Molska oraz Krzysztof Ilnicki, uznany przez Europejską Akademię Gastronomiczną za najlepszego cukiernika w Polsce.
W drugiej edycji „Bake Off – Ale Ciacho!” uczestników opieką otoczą nowe prowadzące – Marcelina Zawadzka – dziennikarka telewizyjna, gospodyni programu „Pytanie na śniadanie” i Miss Polonia 2011 oraz Dorota Czaja – tancerka i aktorka znana m.in. z serialu „Tancerze”.
Ale to nie koniec zmian w show! Zdjęcia do drugiej edycji „Bake Off – Ale Ciacho!” będą realizowane we wnętrzach zabytkowego, XIX-wiecznego Fortu Sokolnickiego Cytadeli Warszawskiej.
Znajdująca się w zacisznym Parku Żeromskiego piękna budowla z obszernym dziedzińcem z przeszklonym dachem jest nie tylko atrakcją dla turystów i mieszkańców stolicy, ale również pełni funkcję centrum sztuki, kultury i biznesu.
A jakie konkurencje czekają uczestników? W najnowszej edycji „Bake Off – Ale ciacho!” będą królowały lekkie wypieki idealne na wiosenne przyjęcia. Uczestnicy zmierzą się m.in. z wypiekami wielkanocnymi i tortami okolicznościowymi. Nie zabraknie też tematów takich jak chleb, czekolada, ciasteczka.
Uczestnicy będą musieli poradzić sobie zarówno z wypiekami słodkimi, jak i wytrawnymi. Kulinarne poczynania 12 śmiałków oceni dobrze znane widzom programu jury – dziennikarka kulinarna i podróżniczka, Gosia Molska oraz Krzysztof Ilnicki, uznany przez Europejską Akademię Gastronomiczną za najlepszego cukiernika w Polsce.