Ocet jabłkowy oczyszcza organizm z zastarzałych złogów, poprawia trawienie i wchłanianie żelaza, hamuje apetyt. W occie jabłkowym jest około 20 najcenniejszych substancji mineralnych i mikroelementów, a także kwasy: octowy, mlekowy i cytrynowy i aminokwasy. Poza wieloma innymi korzystnymi właściwościami, ocet jabłkowy w następujący sposób wpływa na organizm:
- przyspiesza trawienie,
- pobudza wydzielanie soków żołądkowych i syntezę enzymów trawiennych,
- usuwa toksyny, a w rezultacie przyczynia się do obniżenia wagi.
Każdy, kto ma trudności w zrzuceniu nadwagi, powinien przed posiłkami wypijać szklankę wody z 2 łyżeczkami octu jabłkowego – to zmniejsza apetyt. Dodanie octu jabłkowego do mięsa sprawia, że zawarte w nim składniki odżywcze są lepiej przyswajalne.
Porada pochodzi z serwisu intermetowego firmy KAMIS.
- przyspiesza trawienie,
- pobudza wydzielanie soków żołądkowych i syntezę enzymów trawiennych,
- usuwa toksyny, a w rezultacie przyczynia się do obniżenia wagi.
Każdy, kto ma trudności w zrzuceniu nadwagi, powinien przed posiłkami wypijać szklankę wody z 2 łyżeczkami octu jabłkowego – to zmniejsza apetyt. Dodanie octu jabłkowego do mięsa sprawia, że zawarte w nim składniki odżywcze są lepiej przyswajalne.
Porada pochodzi z serwisu intermetowego firmy KAMIS.
Gość
Pozdrawiam.
Glumanda
admin
A pomiedzy nimi Glumanda :)
wio
wio