Wielkie otwarcie AïOLI Bread&Aperitivo!

Śródziemnomorski lifestyle zakrapiany drinkami od wczesnych godzin, każdego dnia, głównie w gronie przyjaciół. Brzmi jak piątek, czy sobota. Z tym, że w tym wypadku nie chodzi tylko o szybki before.

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Wielkie otwarcie AïOLI Bread&Aperitivo!
fot. Materiały prasowe
Aperitivo, to pewna „kultura picia” i celebracja dnia w grupie przyjaciół. Wspólne dzielenie się posiłkiem, muzyka, akcent na bar, wiele odsłon pieczywa. Włoską stolicą aperitivo jest Mediolan.

Coś nam się wydaje, że polskim odpowiednikiem stanie się Chmielna 26. W menu znajdziecie ponad 20 pozycji prezentujących różne wariacje na temat pieczywa  – to cechy nowego AïOLI Bread & Aperitivo.

Marcin Wachowicz wraz ze swoim zespołem od ponad roku zapowiadał otwarcie kolejnych lokali pod szyldem AïOLI – tak też się stało. 21 lutego swoją działalność rozpoczyna AïOLI Bread & Aperitivo w Warszawie przy ulicy Chmielnej 26.

Pieczywo
fot. materiały prasowe

Skąd ta lokalizacja, będąca w pobliżu flagowej już Świętokrzyskiej 18?

Decyzja padła nawet chociażby ze względu na to, że coraz więcej otwiera się tam konceptów gastronomicznych. Chmielna staje się centralnym skwerem Warszawy, jest miejskim deptakiem, szlakiem turystycznym. Powstaje tam coraz więcej biur, są studenci. Widzimy na Chmielnej swoją grupę docelową – tłumaczy Kinga Rylska, (Senior Brand Manager AïOLI).

AïOLI na Chmielnej ma wypełnić lukę po zamkniętej w ubiegłym roku restauracji przy Placu Konstytucji.

W związku z rozstaniem i zamknięciem lokalu doszliśmy do wniosku, że przydałoby się wznowić prace nad konceptem AïOLI w wersji mini, czyli mniejszym lokalu opartym w głównej mierze na przekąskach i koktajlach. Odpowiedzią na to jest AïOLI Bread&Aperitivo, miejsce szybkiego przystanku przed wyjściem do teatru lub kina – powiedział serwisowi portalspozyczy.pl Marcin Wachowicz, współwłaściciel AïOLI.

Burger
fot. materiały prasowe

Nowa kantyna różni się od swoich poprzedniczek przy Świętokrzyskiej oraz w Gdańsku nie tylko wielkością lokalu ale też nowymi pozycjami w karcie menu, w której to pieczywo odgrywa główną rolę.

W kuchni stawiamy na chleb, co wskazuje nazwa. Nasze nieustające podróże po świecie dają nam inspiracje do tego, jak można przygotowywać pieczywo na różne sposoby.

Bruschetty, które są nowością w menu to kompozycje niestandardowych smaków, co z pewnością będzie zaskoczeniem dla Gości odwiedzających Chmielną 26.

W menu nie zabraknie również klasyków z których AïOLI słynie już od ponad pięciu lat tj. pizze, burgery czy sałatki.

Bruschetta z jajkiem i bekonem
fot. materiały prasowe

Nasze rozumienie aperitivo to śródziemnomorski lifestyle zakrapiany drinkami od wczesnych godzin, każdego dnia, głównie w gronie przyjaciół. Brzmi jak piątek, czy sobota.

Z tym, że w tym wypadku nie chodzi tylko o szybki before. Aperitivo, to pewna „kultura picia” i celebracja dnia w grupie przyjaciół.

Wspólne dzielenie się posiłkiem, muzyka, akcent na bar, wiele odsłon pieczywa
– wspomina Kinga Rylska (Senior Brand Manager AïOLI).

Wnętrze AïOLI Bread&Aperitivo
fot. materiały prasowe