„By przywołać smak spędzonego na wsi dzieciństwa, często przyrządzam proste potrawy z kartofli. Najchętniej pikantną sałatkę z chilli i ogórkiem lub austriacką z boczkiem”- mówi Ewa Wachowicz - była Miss Polonia, dziennikarka i autorka między innymi programu kulinarnego "Ewa gotuje".
Składniki:
- 5 ziemniaków sałatkowych
- długi zielony ogórek
- papryczka chilli
- pęczek bazylii
- olej arachidowy
- 10 dag sera ricotta
- sól
- pieprz
- sok z limonki
- 10 dag niesolonych orzeszków ziemnych
Sposób wykonania:
1. Ugotowane na półmiękko ziemniaki pokrój w kostkę. Wymieszaj z drobno pociętym ogórkiem, chilli i listkami bazylii.
2. Olej arachidowy wymieszaj z ricottą. Dopraw do smaku solą, pieprzem i kilkoma kroplami soku z limonki. Wymieszaj z warzywami.
3. Przed podaniem sałatkę posyp posiekanymi orzeszkami ziemnymi.
Źródło: Party
Składniki:
- 5 ziemniaków sałatkowych
- długi zielony ogórek
- papryczka chilli
- pęczek bazylii
- olej arachidowy
- 10 dag sera ricotta
- sól
- pieprz
- sok z limonki
- 10 dag niesolonych orzeszków ziemnych
Sposób wykonania:
1. Ugotowane na półmiękko ziemniaki pokrój w kostkę. Wymieszaj z drobno pociętym ogórkiem, chilli i listkami bazylii.
2. Olej arachidowy wymieszaj z ricottą. Dopraw do smaku solą, pieprzem i kilkoma kroplami soku z limonki. Wymieszaj z warzywami.
3. Przed podaniem sałatkę posyp posiekanymi orzeszkami ziemnymi.
Źródło: Party