Jak sprawić przyjemność i zaskoczyć ukochaną osobę? Przygotować kolację z ostrygami!
Kuchnia japońska od lat kojarzona jest głównie z sushi, które podbiło serca i podniebienia smakoszy na całym świecie. Tymczasem oferuje ona o wiele więcej. Jedną z jej specjalności są dania z ryb i owoców morza, w tym także i ostryg.
Podczas organizowanego w Warszawie pokazu japońscy specjaliści z prefektury Miyagi, znanej z wysoko cenionej hodowli ostryg, zaprezentują kilka potraw z regionu, jak również opowiedzą o jego tradycjach kulinarnych. Uczestnicy pokazu będą także mogli spróbować oryginalnych, japońskich dań i wykwintnej japońskiej sake.
Pokaz to niepowtarzalna okazja nie tylko do kulinarnego, ale także kulturowego spotkania z Krajem Kwitnącej Wiśni. Rangi wydarzeniu dodaje fakt, że organizowane jest ono pod patronatem Ambasady Japonii w Polsce.
Z radością informujemy, że serwis gotujmy.pl objął patronat medialny nad wydarzeniem.
Zapraszamy na stronę Warszawskiej Akademii Kulinarnej >>
Informacje prasowe
Pyza
kołczu
Pyza napisał(a):
Pyza
Polpal
drugi to fugu - silnie trująca ryba.
trzeci to... penis jelenia a właściwie to wino zrobione z ryżu, ziół i oczywistego składnika, japońskie, chińskie i koreańskie meny się tym winem zadowalają. Penis tygrysa to ale w Chinach.