Pokaz i warsztaty japońskiej sztuki kulinarnej

  • 4

12 lutego, w Warszawskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie Ambasada Japonii organizuje bezpłatny pokaz przyrządzania owoców morza.

         
ocena: 4/5 głosów: 4
Pokaz i warsztaty japońskiej sztuki kulinarnej
 Danie z ostryg? Przygotujesz je sam! 

 

Jak sprawić przyjemność i zaskoczyć ukochaną osobę? Przygotować kolację z ostrygami!

 

Kuchnia japońska od lat kojarzona jest głównie z sushi, które podbiło serca i podniebienia smakoszy na całym świecie. Tymczasem oferuje ona o wiele więcej. Jedną z jej specjalności są dania  z ryb i owoców morza, w tym także i ostryg.

 

Podczas organizowanego w Warszawie pokazu japońscy specjaliści z prefektury Miyagi, znanej z wysoko cenionej hodowli ostryg, zaprezentują kilka potraw z regionu, jak również opowiedzą o jego tradycjach kulinarnych. Uczestnicy pokazu będą także mogli spróbować oryginalnych, japońskich dań i wykwintnej japońskiej sake.  

 

Pokaz to niepowtarzalna okazja nie tylko do kulinarnego, ale także kulturowego spotkania z Krajem Kwitnącej Wiśni. Rangi wydarzeniu dodaje fakt, że organizowane jest ono pod patronatem Ambasady Japonii w Polsce.


Z radością informujemy, że serwis gotujmy.pl objął patronat medialny nad wydarzeniem.

 

Zapraszamy na stronę Warszawskiej Akademii Kulinarnej >>

 

Informacje prasowe