Gotuj bez glutenu, bez nabiału i bez cukru!

Jedz zdrowo, pysznie i apetycznie! Oto kontynuacja bestsellerowej książki Iwony Zasuwy Smakoterapia. Zobacz, co znajdziesz w kolejnej części!

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Gotuj bez glutenu, bez nabiału i bez cukru!
fot. Edipresse

Smakoterapia 2 - książka o dwóch obliczach


Pierwsza część pt. Smakoterapia spotkała się z wielkim uznaniem, dlatego już dziś polecamy Ci jej kontynuację. Sekrety kuchni roślinnej, pełnej kolorów, zapachów i smaków. Na wytrawnie i na słodko. A wszystko to bez glutenu, nabiału i cukru. Można? A jakże! I to w smakowitym i apetycznym stylu!

Książka została podzielona na 2 warianty. Pierwszy przypadnie do gustu łasuchom:

W tym rozdziale znajdziesz przepisy na słodkości. Będą  to naturalne słodkie przekąski, takie jak praliny z fasoli adzuki (megapyszne!), sezamki, domowe czekoladki, chałwa czy miska czekolady z... gryki! Będą  również smakołyki nie na co dzień, drożdżówki, które w domu jadamy raz w roku, czy ciasteczka i ciasta, po które sięgamy raz na kilka miesięcy I pomyśleć, że kiedy nie wyobrażali my sobie tygodnia bez słodyczy!
   [Iwona Zasuwa]

drugi - amatorom wytrawnych smaków:

Moja kuchnia na co dzień musi być prosta. Nie, nie chodzi o to, że nie mam czasu na gotowanie (choć nie mam go, fakt). Od kiedy jestem dla siebie ważna, od kiedy ważne są moje potrzeby – uczę się stawiać na pierwszym miejscu moje zdrowie. Od kiedy jem świadomie, nie potrzebuję już czarów na talerzu. Potrzebuję naprawdę zdrowej, dobrej żywności, pełnych słońca warzyw, owoców, sezonowych dóbr i prostych dań. Czystych, bez udziwnień. Najchętniej takich, które prawie robią się same, z niewielu produktów, za to z mocą ziół. Mimo wszystko od święta zamykam się w kuchni i bawię komponowaniem również potraw również nieco udziwnionych. W końcu wszystko jest dla ludzi!
   [Iwona Zasuwa]

 
Iwona Zasuwa - o autorce 
Iwona Zasuwa – z zawodu muzyk i pedagog (emisja głosu, sztuka dla dzieci). Na co dzień jedna z najbardziej cenionych na polskim rynku muzycznym chórzystek i wokalistek sesyjnych. Od 21 lat bierze udział w niemal wszystkich projektach muzycznych Kayah. Jej równorzędną pasją jest gotowanie. Mama małego alergika, autorka bloga smakoterapia.pl oraz prowadząca dwóch edycji programów „Ugotuj mi, Mamo” na antenie Kuchni+. Edukatorka żywieniowa, twórczyni warsztatów kulinarnych dla dorosłych „Żyj i jedz zdrowo” oraz Akademii Smakoterapii dla Dzieci. Społeczniczka i zwolenniczka proekologicznego trybu życia, współzałożycielka warszawskiej kooperatywy Smakoterapia, skupiającej odbiorców i producentów zdrowej żywności. Zafascynowana leczeniem za pomocą żywienia naturalnego. Przez internautów nazywana „Królową Kaszy Jaglanej”.  Autorka bestsellerowej książki „Smakoterapia”.


Zobacz, co na temat pierwszej części książki mówi jej autorka:


Po które książki warto sięgać? Zajrzyj do naszego działu: Gotujmy.pl poleca.