Wszyscy doskonale znamy przepis na tradycyjne makowce, które zachwycają swoim smakiem nawet najbardziej wybrednych łasuchów.
Przygotowane na kruchym cieście, z masy makowej albo zwijane w roladę są kwintesencją słodkiego stołu na wielu uroczystościach domowych oraz wytwornych przyjęciach. By dodać codziennej kuchni nieco smaczku i powiewu świeżości proponujemy dzisiaj małe kulinarne szaleństwo i przygotowanie makowca na biszkopcie. Poniżej znajdziecie najciekawsze przepisy na ten gastronomiczny mezalians, jesteśmy bardzo ciekawi jak wam zasmakuje taka kombinacja.
Makowiec na biszkopcie jest szybki w przygotowaniu, nie trzeba mieć wprawy w zwijaniu rolady, ciasto podajemy przekładane makiem lub masą makową z rodzynkami. Tak przygotowany wypiek bardzo długo zatrzymuje swoją świeżość, jest wilgotny i miękki. Możemy dodatkowo wzbogacić go porcją kremu albo przełożyć biszkopt powidłami śliwkowymi.
Te i inne inspiracje znajdziecie w przepisach, które umieściliśmy w tej kategorii. Serdecznie zapraszamy do ich przeglądania, życzymy samych udanych wypieków.
Makowiec na biszkopcie jest szybki w przygotowaniu, nie trzeba mieć wprawy w zwijaniu rolady, ciasto podajemy przekładane makiem lub masą makową z rodzynkami. Tak przygotowany wypiek bardzo długo zatrzymuje swoją świeżość, jest wilgotny i miękki. Możemy dodatkowo wzbogacić go porcją kremu albo przełożyć biszkopt powidłami śliwkowymi.
Te i inne inspiracje znajdziecie w przepisach, które umieściliśmy w tej kategorii. Serdecznie zapraszamy do ich przeglądania, życzymy samych udanych wypieków.