Można wymienić podstawowe przyprawy, które każdy powinien mieć w kuchni?
Oczywiście, że można. Zacznijmy od tych najprostszych. Każdy z nas ma w domu sól, pieprz. Jeśli mówimy o pieprzu, to możemy wymienić przynajmniej trzy czy cztery rodzaje, bo jest pieprz biały, czarny, czerwony, zielony. Wspaniałymi przyprawami, których nie powinno zabraknąć w żadnym domu, są: liść laurowy, majeranek, ziele angielskie, cząber, tymianek. Świeża bazylia króluje już prawie w każdym domu, więc możemy postawić także na takie zioła. Do tego jeszcze natka pietruszki, szczypiorek. Uważam, że fajnymi przyprawami do zup są kozieradka, kolendra (suszona w kuleczkach jest mocna w smaku, świeża doda aromatu). Mogłabym tutaj jeszcze długo wyliczać... (śmiech).
Zapraszamy do przeczytania całego wywiadu z Anną Krasucką, która o przyprawach i ziołach wie wszystko. Wywiad znajdziecie na 9, 10 i 11 stronie Magazynu Akademii Smaku Siemens : Przyprawy i zioła.
Oczywiście, że można. Zacznijmy od tych najprostszych. Każdy z nas ma w domu sól, pieprz. Jeśli mówimy o pieprzu, to możemy wymienić przynajmniej trzy czy cztery rodzaje, bo jest pieprz biały, czarny, czerwony, zielony. Wspaniałymi przyprawami, których nie powinno zabraknąć w żadnym domu, są: liść laurowy, majeranek, ziele angielskie, cząber, tymianek. Świeża bazylia króluje już prawie w każdym domu, więc możemy postawić także na takie zioła. Do tego jeszcze natka pietruszki, szczypiorek. Uważam, że fajnymi przyprawami do zup są kozieradka, kolendra (suszona w kuleczkach jest mocna w smaku, świeża doda aromatu). Mogłabym tutaj jeszcze długo wyliczać... (śmiech).
Zapraszamy do przeczytania całego wywiadu z Anną Krasucką, która o przyprawach i ziołach wie wszystko. Wywiad znajdziecie na 9, 10 i 11 stronie Magazynu Akademii Smaku Siemens : Przyprawy i zioła.