
Już w sprzedaży z najnowszym numerem Party. Życie gwiazd kolejna książeczka kulinarna "Kuchnia jak u Sowy - Kuchnia bez mięsa".
"Drodzy Państwo!
Kuchnia wegeteriańska wielu osobom kojarzy się jedynie z tofu i soją. Niesłusznie! Postanowiłem dzisiaj zaprezentować Państwu kilka przepisów, które nie tylko wzbogacą menu wegetarian, ale też urozmaicą dietę „mięsożerców”.
Moje przepisy wykorzystują świeże sezonowe warzywa.
Podpowiem Państwu, jak zaskoczyć rodzinę i znajomych tak niecodziennymi, a znakomitymi daniami, jak racuszki z dyni i cukinii podane z greckim jogurtem, krem pomidorowy z pesto ziołowo- -żurawinowym czy dyniowe risotto z suszoną żurawiną.
Wszystkie potrawy są dietetyczne, niezbyt skomplikowane do przygotowania i znakomicie nadają się zarówno na lunche, jak i na kolacje. Smacznego!
Robert Sowa"
Pieczona cukinia faszerowana kaszą gryczaną

"Drodzy Państwo!
Kuchnia wegeteriańska wielu osobom kojarzy się jedynie z tofu i soją. Niesłusznie! Postanowiłem dzisiaj zaprezentować Państwu kilka przepisów, które nie tylko wzbogacą menu wegetarian, ale też urozmaicą dietę „mięsożerców”.
Moje przepisy wykorzystują świeże sezonowe warzywa.
Podpowiem Państwu, jak zaskoczyć rodzinę i znajomych tak niecodziennymi, a znakomitymi daniami, jak racuszki z dyni i cukinii podane z greckim jogurtem, krem pomidorowy z pesto ziołowo- -żurawinowym czy dyniowe risotto z suszoną żurawiną.
Wszystkie potrawy są dietetyczne, niezbyt skomplikowane do przygotowania i znakomicie nadają się zarówno na lunche, jak i na kolacje. Smacznego!
Robert Sowa"
Pieczona cukinia faszerowana kaszą gryczaną