Aktorka jeszcze do niedawna odżywiała się jak typowa nastolatka… Ale ostatnio (w końcu czerwony dywan zobowiązuje do nienagannej sylwetki!) preferuje bardziej zbilansowaną dietę, dlatego w jej menu pojawia się więcej warzyw i ryb.
Składniki:
- 400 g żabnicy (lub innej białej ryby)
- 6 świeżych pomidorów
- 80 g pomidorów suszonych
- 2 ząbki czosnku
- 80 g czarnych oliwek
- oliwa z oliwek
- sól
- biały pieprz
- kilka suszonych śliwek
- gałązka tymianku
Sposób wykonania:
1. Rybę dopraw solą i pieprzem. Pomidory obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Suszone pomidory pokrój drobno, wymieszaj ze świeżymi pomidorami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i oliwkami. Dodaj do nich łyżkę oliwy z oliwek.
2. Warzywa przełóż do żaroodpornego naczynia i połóż na nich rybę. Aby się nie rozpadła podczas pieczenia, wcześniej obwiąż ją sznurkiem spożywczym. Wierzch udekoruj suszonymi śliwkami i tymiankiem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C na 15 minut. Przed podaniem skrop jeszcze oliwą z oliwek.
Źródło: Party - Życie gwiazd!
Składniki:
- 400 g żabnicy (lub innej białej ryby)
- 6 świeżych pomidorów
- 80 g pomidorów suszonych
- 2 ząbki czosnku
- 80 g czarnych oliwek
- oliwa z oliwek
- sól
- biały pieprz
- kilka suszonych śliwek
- gałązka tymianku
Sposób wykonania:
1. Rybę dopraw solą i pieprzem. Pomidory obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Suszone pomidory pokrój drobno, wymieszaj ze świeżymi pomidorami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i oliwkami. Dodaj do nich łyżkę oliwy z oliwek.
2. Warzywa przełóż do żaroodpornego naczynia i połóż na nich rybę. Aby się nie rozpadła podczas pieczenia, wcześniej obwiąż ją sznurkiem spożywczym. Wierzch udekoruj suszonymi śliwkami i tymiankiem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C na 15 minut. Przed podaniem skrop jeszcze oliwą z oliwek.
Źródło: Party - Życie gwiazd!
a_niusia