4 przepiórcze jaja
8 rzodkiewek
garść dzikiego szczawiu lub rukoli
2 łyżki kiełków brokuł
4 łyżki oleju rzepakowego
4 kromki razowego chleba
Jaja wybijamy do miseczki i przelewamy kolejno na patelnie, na mocno rozgrzany tłuszcz. Smażymy około minutę, aż białko się zetnie, a żółtko pozostanie płynne. Jajeczka serwujemy z dzikim szczawiem. Rzodkiewkami, pokrojonymi na pół i rozrzuconymi po talerzu, kiełkami brokuł i razowym chlebem.
8 rzodkiewek
garść dzikiego szczawiu lub rukoli
2 łyżki kiełków brokuł
4 łyżki oleju rzepakowego
4 kromki razowego chleba
Jaja wybijamy do miseczki i przelewamy kolejno na patelnie, na mocno rozgrzany tłuszcz. Smażymy około minutę, aż białko się zetnie, a żółtko pozostanie płynne. Jajeczka serwujemy z dzikim szczawiem. Rzodkiewkami, pokrojonymi na pół i rozrzuconymi po talerzu, kiełkami brokuł i razowym chlebem.
Babciagramolka