Składniki
- 600 g śledzia w oleju i cebulą
- 2 cebule
- słoik kompotowych śliwek
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki śmietany 18%
- sól
- pieprz
Kliknij i wydrukuj ten przepis >>>
Sposób przygotowania
1. Płaty śledziowe zalej sokiem ze śliwek i mocz przez 30 minut. Wyjmij i pokrój w paski. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Śliwki przekrój na mniejsze części. Jedna śliwka na cztery.
2. Z majonezu, śmietany, soli i pieprzu przygotuj sos. Wlej do przygotowanych składników. Dokładnie wymieszaj.
Przepis, wykonanie, stylizacja i zdjęcie Elżbieta Żołek
Zobacz film jak zrobić Sałatkę ze śledzi i śliwek
- 600 g śledzia w oleju i cebulą
- 2 cebule
- słoik kompotowych śliwek
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki śmietany 18%
- sól
- pieprz
Kliknij i wydrukuj ten przepis >>>
Sposób przygotowania
1. Płaty śledziowe zalej sokiem ze śliwek i mocz przez 30 minut. Wyjmij i pokrój w paski. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Śliwki przekrój na mniejsze części. Jedna śliwka na cztery.
2. Z majonezu, śmietany, soli i pieprzu przygotuj sos. Wlej do przygotowanych składników. Dokładnie wymieszaj.
Przepis, wykonanie, stylizacja i zdjęcie Elżbieta Żołek
Zobacz film jak zrobić Sałatkę ze śledzi i śliwek
Nina W.