Schabowy jako dzieło sztuki

Stylistka potraw Paulina Kalińska opowiada nam o food design na co dzień i od święta. Jak pokazać zwykłe potrawy w nowym świetle?

         
ocena: 5/5 głosów: 3
Schabowy jako dzieło sztuki

Paulina Ada Kalińska jest projektantką i stylistką potraw. Na co dzień zajmuje się sztuką stołu, ale też dekoracją wnętrz i projektowanie butów (jest współzałożycielką marki Loft37.pl).

My mieliśmy okazję porozmawiać z Pauliną Kalińską na pierwszych warsztatach z cyklu Akademia Smaku Siemens, na których opowiedziała nam o Food design – sztuce pięknego podawania potraw.

Co jej zdaniem jest najważniejsze? Ekspertka stawia przede wszystkim na naturę i otwarcie umysłu. Zwykłą wodę można podać na wiele sposób – wrzucić jadalne kwiatki, zioła, dodać pokrojone owoce. Dzięki tematu nadamy naszemu stołowi więcej koloru.

Jak podać codzienną, zwyczajną potrawę jak kotlet schabowy w sposób elegancki, z zachowaniem zasad food design? Dowiecie się tego z wywiadu z Pauliną Adą Kalińską, który znajdziecie w magazynie Akademii Smaku Siemens!

                       http://extra.edipresse.pl/gotujmy/aktualnosci/dowiedzsiewiecej.png



Obejrzyjcie też naszą relację z warsztatów Akademii Smaku Siemens!