Paulina Ada Kalińska jest projektantką i stylistką potraw. Na co dzień zajmuje się sztuką stołu, ale też dekoracją wnętrz i projektowanie butów (jest współzałożycielką marki Loft37.pl).
My mieliśmy okazję porozmawiać z Pauliną Kalińską na pierwszych warsztatach z cyklu Akademia Smaku Siemens, na których opowiedziała nam o Food design – sztuce pięknego podawania potraw.
Co jej zdaniem jest najważniejsze? Ekspertka stawia przede wszystkim na naturę i otwarcie umysłu. Zwykłą wodę można podać na wiele sposób – wrzucić jadalne kwiatki, zioła, dodać pokrojone owoce. Dzięki tematu nadamy naszemu stołowi więcej koloru.
Jak podać codzienną, zwyczajną potrawę jak kotlet schabowy w sposób elegancki, z zachowaniem zasad food design? Dowiecie się tego z wywiadu z Pauliną Adą Kalińską, który znajdziecie w magazynie Akademii Smaku Siemens!
Obejrzyjcie też naszą relację z warsztatów Akademii Smaku Siemens!
Schabowy jako dzieło sztuki
Stylistka potraw Paulina Kalińska opowiada nam o food design na co dzień i od święta. Jak pokazać zwykłe potrawy w nowym świetle?
ocena: 5/5 głosów: 3