Schab to mięso pochodzenia wieprzowego,stanowi jeden podstawowych polskich przysmaków. Przyrządzamy je zarówno na co dzień, jak i od święta. Świetnie nadaję się do duszenia, gotowania, smażenia, pieczenia, a nawet grillowania.
Mięso to wybornie smakuje zarówno na gorąco, jak i na zimno, np. w galarecie. Wspaniale jest przyrządzić z niego fantazyjne kieszonki czy prezenciki, które zrobią furorę na niejednym przyjęciu! Schab faszerowany, schab ze śliwką, schab z żurawiną czy schab pod pierzynką- rodzajów jest wiele, każdy doskonale smakuje i pięknie prezentuje się na stole. Jaki wybierzemy, zależy już tylko od nas!
Aby uzyskać soczysty i pyszny pieczony schab przed pieczeniem marynuję go lub faszeruję warzywami, śliwkami bądź innym mięsem, dzięki czemu jest smaczniejszy.
Nie wyschnie podczas pieczenia, gdy obłożymy go plastrami tłustego boczku albo naszpikujemy słoniną i upieczemy w rękawie.
Sprawdź przepisy na pieczone soczyste mięsa > > >
Mięso to wybornie smakuje zarówno na gorąco, jak i na zimno, np. w galarecie. Wspaniale jest przyrządzić z niego fantazyjne kieszonki czy prezenciki, które zrobią furorę na niejednym przyjęciu! Schab faszerowany, schab ze śliwką, schab z żurawiną czy schab pod pierzynką- rodzajów jest wiele, każdy doskonale smakuje i pięknie prezentuje się na stole. Jaki wybierzemy, zależy już tylko od nas!
Aby uzyskać soczysty i pyszny pieczony schab przed pieczeniem marynuję go lub faszeruję warzywami, śliwkami bądź innym mięsem, dzięki czemu jest smaczniejszy.
Nie wyschnie podczas pieczenia, gdy obłożymy go plastrami tłustego boczku albo naszpikujemy słoniną i upieczemy w rękawie.
Sprawdź przepisy na pieczone soczyste mięsa > > >