W ostatnich latach zdrowa żywność bije rekordy popularności. Duża część konsumentów sięga po produkty oznaczone jako "fit", zwłaszcza te z dużą ilością błonnika a o obniżonej kaloryczności. Niemal wszyscy zaczęliśmy zwracać uwagę na to, co jemy, korzystne dla zdrowia decyzje podejmujemy już na zakupach.
Wzrost sprzedaży produktów o obniżonej zawartości tłuszczu notuje się w okresie wiosenno-letnim, kiedy wiele osób decyduje się na diety odchudzające.
Wzrasta również ogólna świadomość zdrowego żywienia - coraz częściej zastępujemy dotychczas stosowane produkty tymi, które mają mniej kalorii, nie posiadają konserwantów oraz zbędnych dodatków.
Wzrost sprzedaży produktów o obniżonej zawartości tłuszczu notuje się w okresie wiosenno-letnim, kiedy wiele osób decyduje się na diety odchudzające.
Wzrasta również ogólna świadomość zdrowego żywienia - coraz częściej zastępujemy dotychczas stosowane produkty tymi, które mają mniej kalorii, nie posiadają konserwantów oraz zbędnych dodatków.