Pozycja absolutnie wyjątkowa - dla wszystkich kochających eksperymenty i nietuzinkowe rozwiązania! Debiut Lary Gessler to książka obok której nie da się przejść obojętnie!
Już we wstępie możemy przeczytać: „(…) dlatego bardzo nie chciałam, aby w Wasze ręce trafiło coś, co mnie samej jako osobie gotującej i nałogowo kupującej książki nie wydałoby się świeże, prawdziwe i dobrze zrealizowane”. Myślę, że wszyscy, którzy mieli do czynienia ze "Słodkim zielnikiem Lary" zgodzą się z nami, że zamierzony cel został osiągnięty - i to w 100%!
To pozycja obowiązkowa dla wszystkich, którzy nie tylko kochają eksperymentować w kuchni, nie boją się wyzwań, z przyjemnością odkrywają nowe smaki - to również idealna propozycja dla tradycjonalistów, dla których poszczególne zioła kojarzyły się z konkretnymi przepisami.
Dzięki niej szybko przekonają się, że owoce jałowca znakomicie komponują się ze smakiem tiramisu, mięta okaże się doskonałym składnikiem domowego budyniu czekoladowego, a majeranek wzbogaci smak tarty migdałowej z gruszkami!
fot. materiały prasowe
Ta książka nie tylko przybliża pochodzenie, właściwości i zastosowanie poszczególnych ziół - Lara Gessler do każdego opisu dodała ciekawostki i własne spostrzeżenia na temat każdego z nich. Skutecznie przekonuje, że podział na te pasujące do dań wytrawnych i do dań słodkich tak naprawdę nie istnieje. To jedynie przyzwyczajenia, które można - i warto - zmienić. Nie mamy wątpliwości, że ta książka z pewnością zainspiruje do takich zmian niejedną osobę!
"Słodki zielnik Lary" podzielony jest na 15 części (łącznie 54 przepisy), a każda z nich poświęcona jest innej roślinie. Trzeba przyznać, że same nazwy przepisów brzmią nie tylko bardzo aromatycznie i zachęcająco (np. „Maliny w zabajone z lawendą”) ale również intrygująco („Domowy budyń czekoladowy z miętą dla świdnickich amatorów biegania”).
Kim jest Lara Gessler?
Pasję do gotowania odziedziczyła po rodzicach - słynnej mamie Magdzie i tacie - cukierniku. Uwielbia eksperymentować, wychodzić „poza swoją strefę komfortu”, posiada ogromną potrzebę dawania czegoś innym - w efekcie powstała jej debiutancka książka, która 28 września ukazała się nakładem wydawnictwa Edipresse Książki.
Już we wstępie możemy przeczytać: „(…) dlatego bardzo nie chciałam, aby w Wasze ręce trafiło coś, co mnie samej jako osobie gotującej i nałogowo kupującej książki nie wydałoby się świeże, prawdziwe i dobrze zrealizowane”. Myślę, że wszyscy, którzy mieli do czynienia ze "Słodkim zielnikiem Lary" zgodzą się z nami, że zamierzony cel został osiągnięty - i to w 100%!
To pozycja obowiązkowa dla wszystkich, którzy nie tylko kochają eksperymentować w kuchni, nie boją się wyzwań, z przyjemnością odkrywają nowe smaki - to również idealna propozycja dla tradycjonalistów, dla których poszczególne zioła kojarzyły się z konkretnymi przepisami.
Dzięki niej szybko przekonają się, że owoce jałowca znakomicie komponują się ze smakiem tiramisu, mięta okaże się doskonałym składnikiem domowego budyniu czekoladowego, a majeranek wzbogaci smak tarty migdałowej z gruszkami!
fot. materiały prasowe
Ta książka nie tylko przybliża pochodzenie, właściwości i zastosowanie poszczególnych ziół - Lara Gessler do każdego opisu dodała ciekawostki i własne spostrzeżenia na temat każdego z nich. Skutecznie przekonuje, że podział na te pasujące do dań wytrawnych i do dań słodkich tak naprawdę nie istnieje. To jedynie przyzwyczajenia, które można - i warto - zmienić. Nie mamy wątpliwości, że ta książka z pewnością zainspiruje do takich zmian niejedną osobę!
"Słodki zielnik Lary" podzielony jest na 15 części (łącznie 54 przepisy), a każda z nich poświęcona jest innej roślinie. Trzeba przyznać, że same nazwy przepisów brzmią nie tylko bardzo aromatycznie i zachęcająco (np. „Maliny w zabajone z lawendą”) ale również intrygująco („Domowy budyń czekoladowy z miętą dla świdnickich amatorów biegania”).
Książkę kupicie na empik.com!
Kim jest Lara Gessler?
Pasję do gotowania odziedziczyła po rodzicach - słynnej mamie Magdzie i tacie - cukierniku. Uwielbia eksperymentować, wychodzić „poza swoją strefę komfortu”, posiada ogromną potrzebę dawania czegoś innym - w efekcie powstała jej debiutancka książka, która 28 września ukazała się nakładem wydawnictwa Edipresse Książki.