16 kwietnia w warszawskim studio kulinarnym FoodLab miała miejsce promocja prawdziwie aromatycznej pozycji na polskim rynku książek kulinarnych. "Zioła na talerzu" to wspólne dzieło 15 popularnych i niezwykle utalentowanych kucharzy i szefów kuchni oraz blogerów kulinarnych. Oto nasza relacja z tego inspirującego spotkania!
Każdy z nich wziął na warsztat jedno zioło, z którym wiąże swoją opowieść i dzieli się z Czytelnikami swoim ulubionym przepisem. I tak Zofia Cudny poleca swój drożdżowy wieniec z pietruszką, Lara Gessler serwuje maślane ciasteczka z oregano, a Maia Sobczak proponuje lody rozmarynowo-limonkowe.
Soczyste historie o ziołach doskonale ilustrują przepisy - do każdego z nich dobrano pięć różnorodnych przepisów, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie. Znajdziemy tu doskonałe dania dla wielbicieli słodkości, mięs oraz kuchni wegetariańskiej. W książce znaleźć można również informacje o prozdrowotnych właściwościach ziół, opracowaną przez dietetyk Violę Urban, a także porady jak dbać o zioła zarówno te doniczkowe, jak i cięte.
Inspirujące rozmowy na temat książki... Fot. EPOKA
Grzegorz Łapanowski opowiedział o tym, jak działa na niego zapach majeranku. Fot. EPOKA
Wojciech Kozłowski - inicjator projektu "Zioła na talerzu" w rozmowie z Grzegorzem Łapanowskim. Fot. EPOKA
Na śniadaniu prasowym nie zabrakło pyszności ze świeżymi ziołami. Fot. EPOKA
Partnerem wydania jest Baziółka, producent świeżych ziół. Autorem fotografii jest EPOKA.
Co znajdziecie w książce?
"Zioła na talerzu" to zbiór 75 pysznych przepisów i 15 aromatycznych historii o ziołach. Podzielili się nimi: Zofia Cudny, Marta Dymek, Lara Gessler, Grzegorz Łapanowski, Tomek Jakubiak, Samar Khanafer, Daria Ładocha, Marieta Marecka, Marianna Medyńska, Eliza Mórawska-Kmita, Andrzej Polan, Paweł Sacha, Maia Sobczak, Tomek Woźniak i Jurek Sobieniak.Każdy z nich wziął na warsztat jedno zioło, z którym wiąże swoją opowieść i dzieli się z Czytelnikami swoim ulubionym przepisem. I tak Zofia Cudny poleca swój drożdżowy wieniec z pietruszką, Lara Gessler serwuje maślane ciasteczka z oregano, a Maia Sobczak proponuje lody rozmarynowo-limonkowe.
Soczyste historie o ziołach doskonale ilustrują przepisy - do każdego z nich dobrano pięć różnorodnych przepisów, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie. Znajdziemy tu doskonałe dania dla wielbicieli słodkości, mięs oraz kuchni wegetariańskiej. W książce znaleźć można również informacje o prozdrowotnych właściwościach ziół, opracowaną przez dietetyk Violę Urban, a także porady jak dbać o zioła zarówno te doniczkowe, jak i cięte.
Promocja książki "Zioła na talerzu" - zdjęcia
Inspirujące rozmowy na temat książki... Fot. EPOKA
Tomasz Jakubiak przybliżył nam bazylię tajską. Fot. EPOKA
Grzegorz Łapanowski opowiedział o tym, jak działa na niego zapach majeranku. Fot. EPOKA
Wojciech Kozłowski - inicjator projektu "Zioła na talerzu" w rozmowie z Grzegorzem Łapanowskim. Fot. EPOKA
Na śniadaniu prasowym nie zabrakło pyszności ze świeżymi ziołami. Fot. EPOKA
Partnerem wydania jest Baziółka, producent świeżych ziół. Autorem fotografii jest EPOKA.