
Po 1: Grzybów nie trzymamy w foliowych workach! Bez dostępu powietrza wytwarzają się w nich substancje trujące.
Po 2: Zimniaków też nie przechowujemy w folii ani w lodówce. Trzeba je trzymać w chłodnym, zaciemnionym miejscu.
Po 3: Herbatniki, czy suchary najlepiej przechowywać w oryginalnych opakowaniach, jednak jeśli już są otwarte należy je umieścić w szczelnym słoju lub puszcze (można wrzucić kilka ziaren gruboziarnistej soli - pochłania wilgoć).
Po 4: Masło czy margarynę najlepiej przechowywać w kamionkowych pojemnikach - nie chłoną tak zapachów.
Po 5: Pamiętaj nie wszystkie rzeczy należy przechowywać w lodówce - sprawdź na etykiecie co powinno trzymać się w lodówce, a co tego nie wymaga.
Po 2: Zimniaków też nie przechowujemy w folii ani w lodówce. Trzeba je trzymać w chłodnym, zaciemnionym miejscu.
Po 3: Herbatniki, czy suchary najlepiej przechowywać w oryginalnych opakowaniach, jednak jeśli już są otwarte należy je umieścić w szczelnym słoju lub puszcze (można wrzucić kilka ziaren gruboziarnistej soli - pochłania wilgoć).
Po 4: Masło czy margarynę najlepiej przechowywać w kamionkowych pojemnikach - nie chłoną tak zapachów.
Po 5: Pamiętaj nie wszystkie rzeczy należy przechowywać w lodówce - sprawdź na etykiecie co powinno trzymać się w lodówce, a co tego nie wymaga.