Święta o smaku bakalii

To właśnie smak i zapach ciast przypomina nam szczęśliwe chwile spędzone u babci lub mamy, które robiły świąteczne przysmaki według swoich sekretnych przepisów. Jak przywołać ich smak?

         
ocena: 5/5 głosów: 3
Święta o smaku bakalii
fot. Bakalland

W całym domu unosi się piękny zapach ciasta. Na stół wjeżdża jeszcze ciepły makowiec, sernik i słodki aromatyczny kompot z suszonych owoców To właśnie smak i zapach ciast przypomina nam szczęśliwe chwile spędzone u babci lub mamy, które robiły świąteczne przysmaki według swoich sekretnych przepisów.

Na bajecznie udekorowanym stole, pełnym świerkowych gałązek i szyszek, przede wszystkim powinny pojawić się ciasta. Choć ciągle przybywa świetnych cukierni, w których można kupić naprawdę dobre desery, większość z nas woli delektować się domowym wypiekiem własnej roboty. Nic dziwnego – mamy pewność, że są przygotowane z najlepszych składników, bez polepszaczy i sztucznych dodatków smakowych.

Ale jak ważne są dodatki w kuchni? Niby można się bez nich obejść, ale żadne danie nie smakowałoby wtedy tak doskonale. Uzupełniają posiłek i tworzą dla niego odpowiednie tło - są niczym rama dla dzieła sztuki. Dopiero z odpowiednim dodatkiem danie stanowi całość. Bo jak niby można przygotować świąteczną kolację bez bakalii?

W przygotowaniu świątecznych przysmaków, pomogą nam produkty Bakalland, które obowiązkowo powinny znaleźć się na liście przedświątecznych zakupów każdej Pani domu. A wśród nich:

Masa makowa Bakalland - z dodatkiem dorodnych bakalii będzie doskonałą bazą do świątecznych wypieków. Tajemnica doskonałej jakości masy makowej Bakalland kryje się w kilkukrotnie mielonym maku i niepowtarzalnym smaku. Bogactwo rodzynek, wyrazisty smak skórki pomarańczowej oraz dodatek miodu i aromatu migdałów tworzą idealną kompozycję. Warto również podkreślić, że masa makowa Bakalland nie zawiera konserwantów. Co więcej, jest doskonałym źródłem wapnia, żelaza i błonnika.

                               https://gotujmy.pl/work/privateimages/sources/2013/12/03/imgTdtmDi.jpg

Mieszanka kompotowa Bakalland – wśród tradycyjnych wigilijnych potraw nie może zabraknąć aromatycznego, pachnącego owocami kompotu z suszu. Ten wyjątkowy napój powinien obowiązkowo znajdować się na świątecznym stole. Mieszanka kompotowa Bakalland została stworzona w oparciu o tradycyjną recepturę z najlepszych polskich suszonych owoców. Doskonała w smaku, o jedynym w swoim rodzaju zapachu, z pewnością urzeknie wszystkich gości.

               https://gotujmy.pl/work/privateimages/sources/2013/12/03/imge1Pk7H.jpg

Bakalie Bakalland – świąteczny sernik wypełniony dorodnymi rodzynkami, mistrzowski schab z soczystymi, suszonymi śliwkami czy desery z ogromną ilością chrupiących orzechów i migdałów to przysmaki, które podbijają serca wszystkich domowników. Ich przyrządzenie byłoby niemożliwe bez najwyższej jakości bakalii, gwarantowanej przez Bakalland. Wystarczy sięgnąć po nie raz, aby docenić doskonałość ich smaku i aromatu, do których będziemy wracać przy każdej możliwej okazji.

https://gotujmy.pl/work/privateimages/sources/2013/12/03/imgRy3g9O.jpg

Więcej informacji na stronie Bakalland.pl oraz facebook.com/BakallandSA