Popłyń w świąteczny rejs i rozsmakuj się w szwedzkiej kuchni świątecznej. Może rejs stanie się natchnieniem do zaserwowania czegoś nowego podczas wigilijnej kolacji?
Julbord, czyli świąteczne szwedzkie dania będą serwowane na promie juz od 17 listopada. Szef kuchni na promie Stena Baltica – Dariusz Zaborski - przygotował kilka świątecznych niespodzianek. Będzie można skosztować tradycyjnych wigilijnych szwedzkich potraw, na przykład pokusy Janssona, czy marynowanego łososia. W menu nie zabraknie także szlachetnych ryb czy mięs - pod różnymi postaciami.
Weekendowe wycieczki do Szwecji można kupić już od 149 złotych na osobę.
Na pokusę… szef kuchni m/v Stena Baltica zdradził kilka przepisów!
Gravad lax med hofmastarsas czyli „marynowany łosoś w sosie szefa kuchni”
Janssons frestelse czyli „pokusa Janssona” zapiekanka z anchois
Julbord, czyli świąteczne szwedzkie dania będą serwowane na promie juz od 17 listopada. Szef kuchni na promie Stena Baltica – Dariusz Zaborski - przygotował kilka świątecznych niespodzianek. Będzie można skosztować tradycyjnych wigilijnych szwedzkich potraw, na przykład pokusy Janssona, czy marynowanego łososia. W menu nie zabraknie także szlachetnych ryb czy mięs - pod różnymi postaciami.
Weekendowe wycieczki do Szwecji można kupić już od 149 złotych na osobę.
Na pokusę… szef kuchni m/v Stena Baltica zdradził kilka przepisów!
Gravad lax med hofmastarsas czyli „marynowany łosoś w sosie szefa kuchni”
Janssons frestelse czyli „pokusa Janssona” zapiekanka z anchois