To co widzicie na zdjęciach poniżej może być rzutem oka w przyszłość – tak może wyglądać nóż w niedalekiej przyszłości. Wyposażony w dotykowy panel sterowania nóż ma na bierząco przetwarzać informacje na temat krojonych produktów i wpływać na ich świeżość poprzez emisję w ich kierunku negatywnie naładowanych jonów.
Nóż w zamyśle swoich twórców będzie analizował skład krojonego produktu, świeżość, poziom bakterii, ale też podpowie jak kroić – inną technikę zaleci w stosunku do marchewki, inną do ziemniaka.
Jesteśmy coraz bardziej świadomi w kuchni i świadomie podchodzimy do tego jakie produkty wybieramy i prawdopodobnie będziemy używać coraz więcej urządzeń analizujących nasze jedzenie. Spoglądanie jednak na ekran przy krojeniu kilograma ziemniaków może jednak nie być najbezpieczniejszym pomysłem...
Źródło: Fine dining lovers
Nóż w zamyśle swoich twórców będzie analizował skład krojonego produktu, świeżość, poziom bakterii, ale też podpowie jak kroić – inną technikę zaleci w stosunku do marchewki, inną do ziemniaka.
Jesteśmy coraz bardziej świadomi w kuchni i świadomie podchodzimy do tego jakie produkty wybieramy i prawdopodobnie będziemy używać coraz więcej urządzeń analizujących nasze jedzenie. Spoglądanie jednak na ekran przy krojeniu kilograma ziemniaków może jednak nie być najbezpieczniejszym pomysłem...
Źródło: Fine dining lovers