„Kocham sernik z migdałami! Nawet kiedy na planie »Przyjaciół« – zgodnie ze scenariuszem – musiałam zjadać go z podłogi, marzyłam, by duble się nie kończyły.” Wyznaje aktorka.
Składniki:
- 10 jajek
- 200 g masła
- szklanka cukru
- cukier waniliowy
- kilogram zmielonego twarogu
- kostka twarogu półtłustego
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- paczka płatków migdałowych
- cukier puder
Sposób wykonania:
1. Oddziel żółtka od białek. Masło rozpuść i przestudź. Żółtka przełóż do miski razem z cukrem i cukrem waniliowym. Zmiksuj na puszystą masę. Następnie dodaj roztopiony tłuszcz, mielony ser, kostkę twarogu (najlepiej miękkiego) oraz mąkę ziemniaczaną. Dokładnie zmiksuj. Na końcu dodaj do masy serowej ubitą na sztywno pianę z białek i 3/4 paczki płatków migdałowych. Wymieszaj.
2. Sernik przełóż na blachę i posyp resztą płatków migdałowych. Piecz ok. 50 minut. Najpierw w temperaturze 150 C, a gdy tłuszcz trochę urośnie, w 170 C.
Źródło: Party - Życie gwiazd!
Składniki:
- 10 jajek
- 200 g masła
- szklanka cukru
- cukier waniliowy
- kilogram zmielonego twarogu
- kostka twarogu półtłustego
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- paczka płatków migdałowych
- cukier puder
Sposób wykonania:
1. Oddziel żółtka od białek. Masło rozpuść i przestudź. Żółtka przełóż do miski razem z cukrem i cukrem waniliowym. Zmiksuj na puszystą masę. Następnie dodaj roztopiony tłuszcz, mielony ser, kostkę twarogu (najlepiej miękkiego) oraz mąkę ziemniaczaną. Dokładnie zmiksuj. Na końcu dodaj do masy serowej ubitą na sztywno pianę z białek i 3/4 paczki płatków migdałowych. Wymieszaj.
2. Sernik przełóż na blachę i posyp resztą płatków migdałowych. Piecz ok. 50 minut. Najpierw w temperaturze 150 C, a gdy tłuszcz trochę urośnie, w 170 C.
Źródło: Party - Życie gwiazd!
Gość