W tegorocznej edycji świątecznej każdy znajdzie specjał dla siebie. W potrawach zespół Batidy z 25-letnią tradycją zaprezentuje swój kulinarny kunszt. Wielkanocna oferta to zarówno tradycyjne, staropolskie potrawy, jak i przysmaki o francuskich korzeniach.
Znajdzie się coś dla koneserów mięsa, dla wegetarian, jak i dla wszystkich łasuchów. Po śniadaniu wielkanocnym warto znaleźć jeszcze miejsce na pyszne ciasto, na przykład mazurka glazurowanego czekoladą z truskawkową konfiturą i delikatnym kremem migdałowym.
Na wielkanocne śniadanie wspaniały okaże się swojski żurek na kiełbasie i jajku. Ta tradycyjna polska zupa smakuje wspaniale, a jeszcze lepiej prezentuje się w miseczce wykonanej z chleba. Zaskoczenie domowników zapewnisz sobie, jeśli podasz intensywny w smaku krem ze świeżego chrzanu na wędzonce.
Jako mięsny akcent świetnie sprawdzi się unikalne połączenie kury i kaczki. Kurokaczka zapiekana w soli z pewnością zachwyci Twoich gości. Wołowina w nietypowej odsłonie? Nic prostszego! Podniebienia zachwyci rostbef faszerowany pieczarkami, kruchy z zewnątrz, zaś soczysty w środku.
Zdjęcie: Batida
Prawdziwi smakosze powinni spróbować foie gras, czyli wyrafinowanego w smaku pasztetu strasburskiego z gęsich wątróbek, który uważany jest za specjał francuski, a swoją historią sięga czasów starożytnego Egiptu. Batida od 20 lat stosuje oryginalną recepturę opracowaną przez swoich kucharzy. Francuzi mieszkający w Warszawie kupują foie gras z Batidy, aby przypomnieć sobie ten wyjątkowy, tradycyjny smak.
Po sycącym i pełnym aromatów obiedzie nie sposób pominąć deseru przygotowanego z właściwą Batidzie dbałością o walory zarówno smakowe, jak i wizualne. Do wyboru francuskie makaroniki w wielu smakach oraz słodkie zajączki. Prócz tradycyjnego mazurka warto spróbować javanais – wyśmienitego przysmaku francuskiego cukiernictwa, czyli biszkoptu migdałowego przekładanego maślanym kremem o smaku kawowym z polewą czekoladową.
Dla tradycjonalistów – drożdżowa baba polska, makowiec i keks oraz prawdziwa, tradycyjna baba ze śliwą, którą stworzyła niegdyś znana i ceniona cukiernia Hortex. Dziś pracując z cukiernikiem owej cukierni, Batidzie udało się odtworzyć dokładnie jej smak na podstawie oryginalnej receptury. Osoby, które jadły ją za czasów Hortexu potwierdzają autentyczność przepisu. Do kawy czy herbaty warto skusić się na intensywne w smaku francuskie trufle i praliny oraz tradycyjnego baranka marcepanowego.
Atmosferę świątecznych dni w rodzinnym gronie świetnie uzupełnią potrawy i wypieki Batidy. Zaproszeni goście z chęcią zasiądą przy stole zastawionym pachnącymi, pięknie podanymi potrawami. Okraszone pasją do tworzenia dania Batidy sprawią, że te święta będą wyjątkowe i na długo pozostaną w pamięci.
Więcej słodkości znajdziesz w sklepie! Zobacz Sklep Batida.
Znajdzie się coś dla koneserów mięsa, dla wegetarian, jak i dla wszystkich łasuchów. Po śniadaniu wielkanocnym warto znaleźć jeszcze miejsce na pyszne ciasto, na przykład mazurka glazurowanego czekoladą z truskawkową konfiturą i delikatnym kremem migdałowym.
Na wielkanocne śniadanie wspaniały okaże się swojski żurek na kiełbasie i jajku. Ta tradycyjna polska zupa smakuje wspaniale, a jeszcze lepiej prezentuje się w miseczce wykonanej z chleba. Zaskoczenie domowników zapewnisz sobie, jeśli podasz intensywny w smaku krem ze świeżego chrzanu na wędzonce.
Jako mięsny akcent świetnie sprawdzi się unikalne połączenie kury i kaczki. Kurokaczka zapiekana w soli z pewnością zachwyci Twoich gości. Wołowina w nietypowej odsłonie? Nic prostszego! Podniebienia zachwyci rostbef faszerowany pieczarkami, kruchy z zewnątrz, zaś soczysty w środku.
Zdjęcie: Batida
Prawdziwi smakosze powinni spróbować foie gras, czyli wyrafinowanego w smaku pasztetu strasburskiego z gęsich wątróbek, który uważany jest za specjał francuski, a swoją historią sięga czasów starożytnego Egiptu. Batida od 20 lat stosuje oryginalną recepturę opracowaną przez swoich kucharzy. Francuzi mieszkający w Warszawie kupują foie gras z Batidy, aby przypomnieć sobie ten wyjątkowy, tradycyjny smak.
Po sycącym i pełnym aromatów obiedzie nie sposób pominąć deseru przygotowanego z właściwą Batidzie dbałością o walory zarówno smakowe, jak i wizualne. Do wyboru francuskie makaroniki w wielu smakach oraz słodkie zajączki. Prócz tradycyjnego mazurka warto spróbować javanais – wyśmienitego przysmaku francuskiego cukiernictwa, czyli biszkoptu migdałowego przekładanego maślanym kremem o smaku kawowym z polewą czekoladową.
Dla tradycjonalistów – drożdżowa baba polska, makowiec i keks oraz prawdziwa, tradycyjna baba ze śliwą, którą stworzyła niegdyś znana i ceniona cukiernia Hortex. Dziś pracując z cukiernikiem owej cukierni, Batidzie udało się odtworzyć dokładnie jej smak na podstawie oryginalnej receptury. Osoby, które jadły ją za czasów Hortexu potwierdzają autentyczność przepisu. Do kawy czy herbaty warto skusić się na intensywne w smaku francuskie trufle i praliny oraz tradycyjnego baranka marcepanowego.
Atmosferę świątecznych dni w rodzinnym gronie świetnie uzupełnią potrawy i wypieki Batidy. Zaproszeni goście z chęcią zasiądą przy stole zastawionym pachnącymi, pięknie podanymi potrawami. Okraszone pasją do tworzenia dania Batidy sprawią, że te święta będą wyjątkowe i na długo pozostaną w pamięci.
Więcej słodkości znajdziesz w sklepie! Zobacz Sklep Batida.
marcinka
SylaUla