Wiosenne menu szefa kuchni specjalnie dla kobiet

Mieliśmy okazję spróbować potraw z nowego, wiosennego menu skierowanego do kobiet. Polecamy przepisy szefa kuchni restauracji Venti-tre w hotelu Hyatt w Warszawie.

         
ocena: 5/5 głosów: 3
Wiosenne menu szefa kuchni specjalnie dla kobiet

Program „Women's Experience" powstał w oparciu o badania przeprowadzone przez hotele Hyatt na całym świecie, które dotyczyły potrzeb i doświadczeń kobiet na całym świecie. Kluczową kwestią okazało się zadbanie o zdrowie i dobre samopoczucie kobiet podczas podróży.

W odpowiedzi na te potrzeby Volker Muehrer - szef kuchni restauracji Venti-tre w Hyatt Regency Warsaw wprowadził nowe menu dla kobiet pod nazwą „Zdrowa Równowaga", które oferuje wiele wiosennych, zdrowych potraw, a także wybór świeżo wyciskanych soków owocowych i koktajli smoothies.

Tutaj znajdziecie przepis na 4 rodzaje smoothies autorstwa szefa kuchni >>>

      

Potrawy w menu są pełnowartościowe i jednocześnie lekkostrawne, podawane w idealnie wymierzonych proporcjach, przewidziana jest też opcja „Skomponuj swoje własne menu" z szerokim wyborem zróżnicowanych dań, dodatków i sosów dobieranych przez gości według ich smaków, preferencji, ale odzwierciedlających lokalne i międzynarodowe smaki.

Potrawy skomponowane zostały tak, aby zaspokajały głód, smakowały idealnie, ale jednocześnie dostarczały właściwą porcję energii – około 500 kalorii na posiłek.

Polecamy przepisy na:

Pierś z kurczaka w miodzie Łazienki Gold z salsą mango >>>

oraz grillowanego sandacza z kapustą i kremem ziemniaczano-buraczanym >>>

 

Zalety skierowanego przede wszystkim do kobiet menu "Zdrowa Równowaga" to przede wszystkim produkty – pochodzące od lokalnych dostawców, świeże i najwyższej jakości. Potrawy przygotowane są z niewielkim dodatkiem soli, z wykorzystaniem jak najmniejszej ilości tłuszczu, a króluje tam przede wszystkim chude mięso i ryby.

Poniżej - fillet z barramundi z szafranowym aioli >>>

 

Zobacz więcej informacji i opinii o restauracji Venti-Tre >>>

Zdjęcia i przepisy: materiały restauracji.