Madrid Fusion, które odbywa się co roku od 11 lat w stolicy Hiszpanii, to jedno z najważniejszych wydarzeń w światowym świecie gastronomii. Zjeżdżają się na niego szefowie kuchni, dziennikarze i blogerzy kulinarni z całego świata, aby wysłuchać i zobaczyć na własne oczy, co się dzieje w kuchniach najlepszych kucharzy dzisiaj, a co więcej – co się będzie działo w przyszłości i jakie trendy będą obowiązywać.
Madrid Fusion to połączenie targów, seminarium gastronomicznego, pokazów kulinarnych i konkursów - wszystko na najwyższym światowym poziomie.
W tym roku Madrid Fusion trwa od 21 do 23 stycznia, a ostatniego dnia szczytu, jako jeden z nielicznych na zaproszenie organizatorów swoją interpretację kuchni polskiej pod hasłem „Natura spotyka się z nauką” da Wojciech Modest Amaro.
Amaro to jeden z najsłynniejszych polskich szefów kuchni, gotował w najlepszych restauracjach świata – elBulli i Nomie, a wraz z śmietanką szefów kuchni brał udział w ubiegłorocznej edycji Cook it Raw, gdy na Suwalszczyznę zjechali kucharze z całego świata. Jego warszawska restauracja – Atelier Amaro, ma największe szanse na gwiazdkę Michelin jako pierwsza w Polsce.
Madrid Fusion to połączenie targów, seminarium gastronomicznego, pokazów kulinarnych i konkursów - wszystko na najwyższym światowym poziomie.
W tym roku Madrid Fusion trwa od 21 do 23 stycznia, a ostatniego dnia szczytu, jako jeden z nielicznych na zaproszenie organizatorów swoją interpretację kuchni polskiej pod hasłem „Natura spotyka się z nauką” da Wojciech Modest Amaro.
Amaro to jeden z najsłynniejszych polskich szefów kuchni, gotował w najlepszych restauracjach świata – elBulli i Nomie, a wraz z śmietanką szefów kuchni brał udział w ubiegłorocznej edycji Cook it Raw, gdy na Suwalszczyznę zjechali kucharze z całego świata. Jego warszawska restauracja – Atelier Amaro, ma największe szanse na gwiazdkę Michelin jako pierwsza w Polsce.
zozolek