Oto kilka rad, aby tłuszcz nie pryskał z patelni:
1. Zanim wlejemy tłuszcz na patelnię zadbajmy o to, aby była absolutnie sucha. Trzymajmy ją po umyciu tak długo (chyba, że wcześniej była wymyta i wysuszona), aż znikną wszystkie kropelki wody.
2. Zdarza się, że smażone przez nas produkty zawierają w sobie sporo wody, więc przy kontakcie z tłuszczem - siłą rzeczy ten zaczyna pryskać, i może nas poparzyć. Aby tego uniknąć - pred smażeniem posypmy patelnię szczyptą soli.
Sposób jest sp[rawdzony przeze mnie - polecam, aby tłuszcz nie poparzył i nie pruyskał wkoło patelni.
1. Zanim wlejemy tłuszcz na patelnię zadbajmy o to, aby była absolutnie sucha. Trzymajmy ją po umyciu tak długo (chyba, że wcześniej była wymyta i wysuszona), aż znikną wszystkie kropelki wody.
2. Zdarza się, że smażone przez nas produkty zawierają w sobie sporo wody, więc przy kontakcie z tłuszczem - siłą rzeczy ten zaczyna pryskać, i może nas poparzyć. Aby tego uniknąć - pred smażeniem posypmy patelnię szczyptą soli.
Sposób jest sp[rawdzony przeze mnie - polecam, aby tłuszcz nie poparzył i nie pruyskał wkoło patelni.