Zima w kuchni

Porady do kuchni na zimę. Każdemu kucharzowi i kuchcikowi się przydadzą by nadać potrawą prawdziwy smak.

         
ocena: 0/5 głosów: 0
Zima w kuchni
- ORZECHY NIE BĘDĄ PODSKAKIWAŁY PODCZAS SIEKANIA, JEŻELI POSYPIEMY JE CUKREM, - RODZYNKI NAMOCZONE W WODZIE I OPRÓSZONE MĄKĄ ROZŁOŻĄ SIĘ RÓWNOMIERNIE NA CIEŚCIE I NIE OPADNĄ NA DÓŁ, - SUSZONE GRZYBY NALEŻY PRZED GOTOWANIEM NAMOCZYĆ NA KILKA GODZIN W LEKKO OSOLONYM MLEKU. PO WYMOCZENIU BĘDĄ JAK ŚWIEŻE, - MORSKI ZAPACH RYB MOŻNA USUNĄĆ, GDY RYBY PRZYGOTOWANE DO PRZYRZĄDZENIA MOCZY SIĘ W ZIMNYM, PRZEGOTOWANYM MLEKU PRZYNAJMNIEJ PÓŁ GODZINY, - SMAK PRZYGOTOWANYCH DO SMAŻENIA LUB ZAPIEKANIA RYB PODNOSI SKRAPIANIE SOKIEM CYTRYNOWYM NA 15 MINUT WCZEŚNIEJ.