Żółta jak słońce - „Kasza jaglana” od Beaty Pawlikowskiej

Kaszy jaglanej nie trzeba nikomu przedstawiać - jej smak i cudowne właściwości zna każdy, kto choć trochę interesuje się gotowaniem. Co więcej - to właśnie ona od tysięcy lat karmiła ludzi. Stanowi także ulubiony produkt Beaty Pawlikowskiej, która postanowiła napisać o niej książkę. Premiera już 9 listopada!

         
ocena: 5/5 głosów: 2
Żółta jak słońce - „Kasza jaglana” od Beaty Pawlikowskiej
Wzmacnia od środka. Przywraca do równowagi. Uspokaja żołądek. Pieści skórę - tak swoją ulubioną kaszę opisuje w książce Beata Pawlikowska. Jak zaznacza autorka - to produkt, po który sięga zawsze, gdy tylko wraca ze swoich wypraw. To ona stawia ją na nogi po wielu tygodniach głodowania, pożywiania się tym, czego nie lubi aby przetrwać.

"Kasza jaglana" Beata Pawlikowska
fot. materiały prasowe

W „Kaszy jaglanej” można znaleźć ponad 150 nowych przepisów na jaglankę. Wśród nich ciekawe pomysły na energetyczne śniadania, domowe chleby, słodkie desery a nawet sosy na bazie kaszy. Dzięki temu autorka udowadnia, że kasza jaglana jest produktem, który można wszechstronnie wykorzystać w kuchni. A biorąc pod uwagę jej właściwości - należy to robić jak najczęściej!

Książkę znajdziecie na stronie Empik.com