Składniki:
- 20 placków naleśnikowych
- pół kilograma kiszonej kapusty
- pomidor bez skórki
- marchewka
- garść suszonych grzybów
- cebula
- pieprz
- cukier
- sól
- 2 jajka
- bułka tarta
- olej
Przygotowanie:
1. Grzyby namocz w niewielkiej ilości wody. Gdy zmiękną, pokrój je na paseczki. Razem z kapustą i startą marchewką przełóż do garnka. Dodaj cząstki pomidora. Podlej wodą i duś do miękkości przez godzinę.
2. Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju. Przepuść przez maszynkę razem z odciśniętą kapustą.
3. Masę dopraw do smaku pieprzem, solą i cukrem. Rozsmaruj na plackach i zwiń w krokiety. Gotowe obtaczaj w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Usmaż na złoty kolor.
Zdaniem pana Zygmunta - najlepiej smakują z barszczem czerwonym.
Źródło przepisu: Party
- 20 placków naleśnikowych
- pół kilograma kiszonej kapusty
- pomidor bez skórki
- marchewka
- garść suszonych grzybów
- cebula
- pieprz
- cukier
- sól
- 2 jajka
- bułka tarta
- olej
Przygotowanie:
1. Grzyby namocz w niewielkiej ilości wody. Gdy zmiękną, pokrój je na paseczki. Razem z kapustą i startą marchewką przełóż do garnka. Dodaj cząstki pomidora. Podlej wodą i duś do miękkości przez godzinę.
2. Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju. Przepuść przez maszynkę razem z odciśniętą kapustą.
3. Masę dopraw do smaku pieprzem, solą i cukrem. Rozsmaruj na plackach i zwiń w krokiety. Gotowe obtaczaj w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Usmaż na złoty kolor.
Zdaniem pana Zygmunta - najlepiej smakują z barszczem czerwonym.
Źródło przepisu: Party
Gość
pomylił Pan nazwy , to nie krokiety z grzybami, a jedynie o zapachu grzybów. Po co ta kapusta, pomidor etc. Jak robię z grzybami to są GRZYBY, cebulka i nieco przypraw - sól, pieprz.
Bahus