Jak zrobić domowy marcepan?

Masa marcepanowa doskonale nadaje się do ciast, deserów. Doskonale sprawdzi się jako upominek dla ukochanej osoby. Zobacz jak zrobić marcepan w domu.

         
ocena: 5/5 głosów: 3
Jak zrobić domowy marcepan?
fot. Fotolia
Zobacz przepisy z użyciem masy marcepanowej >>>

Składniki:

- 100g migdałów
- 100g cukru pudru trzcinowego
- kilka kropli olejku migdałowego
- opcjonalnie: łyżka wody różanej

Sposób przyrządzenia:
Migdały sparzyć, obrać z ciemnej skórki, bardzo dokładnie zmiksować i połączyć z cukrem pudrem trzcinowym, olejkiem migdałowym (opcjonalnie wodą różaną). Zagnieść masę (w razie potrzeby dodając odrobinę więcej olejku migdałowego), uformować kostkę i przechowywać w lodówce.



Domowa masa marcepanowa to idealny pomysł na upominek dla ukochanej osoby. Zobacz przepisy z użyciem masy marcepanowej >>>


Informacje prasowe