Beza z mascarpone to przysmak dla tych, którzy lubią smak bezy połączony z delikatnym, kremowym nadzieniem. Deser może być podany w różnych formach, np. w postaci tortu albo z różnymi dodatkami, np. owocami. Sekretem lekkości bezy są dobrze ubite białka jajek. Ważne, aby miały one temperaturę pokojową. Bezy piecze się, przez 1-1,5 godziny w 130 stopniach Celsjusza. Następnie suszy się je w piekarniku w temperaturze 100 stopni Celsjusza, przez kolejne 1,5 godziny. 

Polecane przepisy do kategorii Beza z mascarpone

Znaleźliśmy 25 przepisów w kategorii Beza z mascarpone

Tort bezowy z kawowym kremem

Tort bezowy z kawowym kremem

8

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pijany tort bezowy

Pijany tort bezowy

kloruś kloruś
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Mini bezy z kremem

Mini bezy z kremem

agabi22 agabi22

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

 Dacquoise

Dacquoise

jovi jovi
11

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: