Strona główna Sól - niezastąpiona na przywieranie mięs

Sól - niezastąpiona na przywieranie mięs

pierniczkowo - Porady kulinarne: Sól - niezastąpiona na przywieranie mięs offline

Mistrz Kuchni
Artykuły: 53
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sól - niezastąpiona na przywieranie mięs
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Sposób na nieprzywieranie mięsa i ryby do naczyń podczas smażenia.


Zdarza się, że podczas smażenia mięsa czy ryb przywierają one do naczynia. W prosty sposób można jednak temu zaradzić. Wystarczy, że np. na gorącą patelnię wsypiemy garść soli i będziemy podgrzewać ją, do czasu aż zacznie skwierczeć, a następnie usuniemy ją.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Sól - niezastąpiona na przywieranie mięs  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane