Strona główna Sól - niezastąpiona na przywieranie mięs

Sól - niezastąpiona na przywieranie mięs

pierniczkowo - Porady kulinarne: Sól - niezastąpiona na przywieranie mięs

Mistrz Kuchni
Artykuły: 53
zdjęcia: 1 z 1
Sól - niezastąpiona na przywieranie mięs
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Sposób na nieprzywieranie mięsa i ryby do naczyń podczas smażenia.


Zdarza się, że podczas smażenia mięsa czy ryb przywierają one do naczynia. W prosty sposób można jednak temu zaradzić. Wystarczy, że np. na gorącą patelnię wsypiemy garść soli i będziemy podgrzewać ją, do czasu aż zacznie skwierczeć, a następnie usuniemy ją.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Sól - niezastąpiona na przywieranie mięs  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane