Proszek do pieczenia - skąd się wziął?
Proszek do pieczenia to cenny pomocnik w kuchni - mało kto wie skąd wzięła się jego receptura.
Proszek do pieczenia to cenny pomocnik w kuchni - mało kto wie skąd wzięła się jego receptura.
Jak przygotować popularne drinki Mojito i Caipirinha na bazie cukru trzcinowego, oraz inne pomysły na latino party.
Od 6 stycznia zapraszamy do kina KULTURA na premierowe pokazy filmu!
Wyrazisty, słodkawo-korzenny smak cynamonu odkryto już 2700 lat p.n.e. W ciągu kolejnych tysiącleci przyprawa ta zrobiła zawrotną karierę – nie tylko w kuchni.
Woda kokosowa szturmem zdobywa świat. Jej zalety doceniają hollywoodzkie gwiazdy, sportowcy oraz światowej sławy artyści, z Madonną na czele.
Olej z orzechów to cenne źródło witamin, minerałów i nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Knorr wprowadził na rynek nowe sosy do pieczeni - z grzybami
Znakomity film właściwie paradokumentalny. Historie w nim opowiedziane są niezwykle poruszające, historia słynnych bitew i wojen widziana od strony kuchni polowej. Gorąco polecam!
Tych, których siła Papaya nigdy nie przekonała, zapraszam do lektury.
Chociaż największym europejskim eksporterem ryżu są Włosi, nikogo chyba nie zdziwi, że na długo przed nimi, już około 5000 r. p.n.e., to życiodajne ziarno uprawiali Chińczycy.