Herbata w Japonii
Japończycy dlatego ,że od pokoleń pili głównie herbatę i słaby alkohol nie wytworzyli enzymu trawiącego alkohol ....
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Japończycy dlatego ,że od pokoleń pili głównie herbatę i słaby alkohol nie wytworzyli enzymu trawiącego alkohol ....
Według statystyk latem uprawiamy o 20 procent więcej seksu niż w ciągu pozostałych miesięcy. Kiedy silniejsze promienie słoneczne mocniej oddziałują na organizm...
67 proc. Polaków chorowało przynajmniej raz w ciągu ostatniego roku, a statystyczny klient apteki łyka 4,2 tabletki dziennie...
W Internecie Polacy najchętniej kupują napoje butelkowane i towary sypkie, a prawie połowa zapytanych deklaruje jednocześnie, że obawia się nabyć w sieci mięso i pieczywo...
Badania przeprowadzone w Polsce wykazały, że niedobory witaminy D występują u 30% młodzieży oraz 70% młodych kobiet.
Kuchnia chorwacka jest jedną z bardziej zróżnicowanych kuchni na świecie
Zapytanie o najczęstszą chorobę wśród kobiet, ujawniło szczególnie niski poziom świadomości zagrożenia chorobami sercowo-naczyniowymi wśród kobiet poniżej piątej dekady życia.
Co zrobić, gdy grzybek lub jagoda okażą się trujące? Gdy nasza pociecha wykorzysta moment nieuwagi i połnie truciznę z wielką radością ...
Jakie sposoby mają Polacy, aby uatrakcyjnić posiłek, „dodać mu smaku”? Dekoracja stołu, budowanie atmosfery, ale przede wszystkim...
Bakterie probiotyczne ułatwiają trawienie, odbudowują mikroflorę bakteryjną przewodu pokarmowego i tworzą bariery ochronne przed bakteriami chorobotwórczymi...