Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Na grzyby i ryby do Szwecji
  • 6
admin admin | Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844
Kulinarne ABC

Na grzyby i ryby do Szwecji

Jesienią w Szwecji można w słoneczne dni, wybrać się na spacery po lesie, które zaowocują wybornymi przetworami w Twojej spiżarce.

Jesienna spiżarnia
admin admin | Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844
Kulinarne ABC

Jesienna spiżarnia

Co zrobić, gdy z niezapowiedzianą wizytą przyszli goście albo gdy zapomniałaś zrobić obiadowych zakupów?

Domowy barek
  • 2
admin admin | Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844
Kulinarne ABC

Domowy barek

Przy tworzeniu aranżacji domowego barku można popuścić wodze fantazji i wyczarować urzekające wyjątkowym klimatem miejsce.

Jesienne śniadanie
admin admin | Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844
Kulinarne ABC

Jesienne śniadanie

Jesienne szarugi, chłodne poranki i długie zimowe wieczory – to okres nie sprzyjający ćwiczeniom na świeżym powietrzu.