Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Pomidor na polskim stole
  • 8
admin admin | Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844
Kulinarne ABC

Pomidor na polskim stole

Długa była droga pomidora, zanim rozgościł się na dobre na polskich stołach. Nie od razu zyskał miano króla wśród warzyw. Przez długie lata bowiem krzaki pomidorów...

Błonnik odchudza
admin admin | Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844
Kącik Babci Halinki

Błonnik odchudza

Błonnik, ze względu na zdolność wiązania wody i właściwości wypełniające, uważany jest za złoty środek dla osób odchudzających się...