Przygotowanie świąt to bardzo stresujący okres dla większości osób. Zawsze wydaje Ci się, że masz jeszcze czas. Nagle okazuje się, że wszystko trzeba robić na ostatnią chwilę. Jak przygotować święta na czas, nie stresować i nie kłócić się z rodziną?

W Poradach na Święta znajdziecie rady dotyczące przygotowania świątecznego menu, świąteczny dekoracji, wyboru prezentu, sposobu zapraszania gości, pieczenia, gotowania. Od teraz przygotowanie świąt – lepienie pierogów na Boże Narodzenie, pieczenie sernika na Wielkanoc, dekorowanie wielkanocnego koszyczka, kupowanie prezentów pójdzie jak z płatka.

Warto pamiętać, aby w trakcie przygotowania do świąt nie obarczać się wszystkimi obowiązkami tylko podzielić nimi z resztą rodziny. Tak będzie sprawiedliwe i każdy będzie miał wkład w organizację świąt, wtedy świąteczne dni na pewno przebiegną w miłej, ciepłej, rodzinnej atmosferze.
Poczuj święta - przygotuj piernik
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Boże Narodzenie

Poczuj święta - przygotuj piernik

Tradycyjny, świąteczny piernik jest czymś więcej niż tylko ciastem. Już teraz warto rozejrzeć się za odpowiednią recepturą, która zagości na wigilijnym stole słodkości. W tym artykule, prezentujemy Wam najlepsze przepisy naszych użytkowników. Sprawdźcie, co tym razem przygotowali!

Nastaw ciasto na pierniczki
  • 8
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Boże Narodzenie

Nastaw ciasto na pierniczki

Mimo, iż do świąt Bożego Narodzenia jeszcze daleko, warto już teraz zapoznać się z przepisem na wyśmienite pierniczki. Już teraz prezentujemy Wam sprawdzoną recepturę Pani Ewy Wachowicz. Zapraszamy!

Metody zdobienia jajek
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady na Święta

Metody zdobienia jajek

Już czas pomyśleć o tym w jaki sposób przyozdobimy nasze koszyczki ze święconką. Podpowiadamy jak przygotować kolorowe pisanki. Dzięki naszym czterem metodom zdobienia jajek koszyczek będzie stylowy.

Jajka faszerowane łososiem i awokado
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wielkanoc

Jajka faszerowane łososiem i awokado

Szykujesz wielkanocne przyjęcie dla znajomych lub rodziny? Chcesz, aby twoje dania były smaczne i efektowne? Nic prostszego, możesz przygotować faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w takiej sytuacji. Podstawą do zrobienia smacznych i pięknych jajek faszerowanych jest odwaga w łączeniu ulubionych składników.