

Miód na zdrowie - sekrety miodu
Miód pszczeli to jeden z najcenniejszych znanych ludzkości produktów spożywczych. Słynie nie tylko z doskonałych właściwości odżywczych...
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Miód pszczeli to jeden z najcenniejszych znanych ludzkości produktów spożywczych. Słynie nie tylko z doskonałych właściwości odżywczych...
Kwiaty bardzo pozytywnie wpływają na nasze samopoczucie, poprawiają nastrój i koją zmysły, dlatego lubimy się nimi otaczać w domu.
Porada dla osób które lubią smażyć pączki lub chrust.
Jawa jest jedną z największych wysp Archipelagu Indonezyjskiego. Kuchnię jawajską uznaje się za ojczyznę klasycznej kuchni indonezyjskiej - lekko słodkiej i łagodnej.
Czasem zdarza się, że obrany ogórek okazuje się gorzki. Dlaczego tak się dzieje i jak tego uniknąć? Czy to prawda, że gorzki smak ogórka wynika ze sposobu jego obierania? Zobacz!
Zawsze warto mieć w zamrażarce porcję lodu w kostkach, bo bardzo często okazuje się potrzebny.
Babcia modelka, dziadek model. Rozchwytywani, uwielbiani i malowani przez prawdziwych artystów.
Fakty i mity o nawilżaniu skóry - wywiad z dr nauk medycznych Joanną Czuwarą, dermatologiem
Lekarze nefrolodzy już od dawna chwalą moczopędne właściwości piwa .Czerwone wino ma w swoim składzie bioflawonoidy...
Kuchnia węgierska i kuchnia polska są bardzo do siebie podobne. Obie korzystają z podobnych składników, Węgrzy cenią sobie bardziej ostry charakter potraw.