justka.zet
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 137, Artykułów: 31Domowe sposoby konserwacji mięsa
Konserwowanie mięsa ma za zadanie nie tylko zachować świeżość mięsa, ale przygotować je do dalszego smażenia, pieczenia, czy duszenia.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
justka.zet
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 137, Artykułów: 31Konserwowanie mięsa ma za zadanie nie tylko zachować świeżość mięsa, ale przygotować je do dalszego smażenia, pieczenia, czy duszenia.
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Nie tak dawno strzelały korki od szampana i błyskały fajerwerki. Minął miesiąc od Sylwestra, a niektórzy zapomnieli już, co chcieliby zmienić w swoim życiu.
MIÓD
| Kucharz | Przepisów: 17, Artykułów: 1Najczęściej miód wykorzystywany jest do smarowania chleba lub jako dodatek do herbaty. O wiele rzadziej słodzone są miodem zimne i ciepłe potrawy.
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Cholisept™ przynosi natychmiastową ulgę przy ostrym bólu gardła.
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Narodziny dziecka są wielkim i radosnym wydarzeniem dla całej rodziny. Przyszłe mamy bawią się na Baby Shower. A tatusiowie czekają cierpliwie na tradycyjne staropolskie „pępkowe”.
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Pewnie niejeden raz w ciągu dnia słyszysz z ust swojego dziecka zdanie „Mamo, chcę coś słodkiego!”.
justka.zet
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 137, Artykułów: 31Chleb to nieodzowny element polskiego, codziennego menu, który na stałe znalazł miejsce na naszych stołach i zyskał sympatię wielu z nas.
justka.zet
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 137, Artykułów: 31Bakalie są źródłem wielu niezbędnych dla organizmu składników i witamin, poprawiają trawienie i świetnie smakują, szczególnie w cieście.
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Jednym z najczęściej występujących zaburzeń czynności przewodu pokarmowego jest nietolerancja laktozy w przebiegu hypolaktazji...
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Działania profilaktyczne zapobiegające syndromowi leniwego jellita powinny koncentrować się na różnych sferach życia codziennego...