Jesienne śniadanie
Jesienne szarugi, chłodne poranki i długie zimowe wieczory – to okres nie sprzyjający ćwiczeniom na świeżym powietrzu.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Jesienne szarugi, chłodne poranki i długie zimowe wieczory – to okres nie sprzyjający ćwiczeniom na świeżym powietrzu.
Na 24 października co roku przypada Światowy Dzień Walki z Otyłością.
Aby liście kapusty (np do gołąbków i faszerowania) były kruche i jędrne przygotuj miskę z zimną wodą i kawałkami lodu ...
W zależności od liczby lat starzenia, rozróżniamy kilka rodzajów koniaku.
W aptekach i wybranych punktach sprzedaży detalicznej pojawiły się właśnie nowe pastylki do ssania - Cholinki ziołowe z witaminą C.
Długa była droga pomidora, zanim rozgościł się na dobre na polskich stołach. Nie od razu zyskał miano króla wśród warzyw. Przez długie lata bowiem krzaki pomidorów...
Październik rozpoczął się bardzo aktywnie dla Zakładów Mięsnych „Pekpol Ostrołęka” S.A.
Dobrym lekarstwem na ból głowy jest napar z majeranku. Jest tani i sprosty do przyrządzenia...
Natka i koperek będą dłużej świeże, jeśli będziemy je trzymać w szklance z wodą, do której wsypiemy...
Czy przy projektowaniu kuchni wybrać "Eklektyzm klasyczny" czy zdać się na architekta lub aranżatora wnętrz?