Czerwona kapusta zachowa kolor i nie straci pięknej barwy, jeśli przed gotowaniem do wody dodasz 2-3 łyżki octu
Aby liście kapusty (np do gołąbków i faszerowania) były kruche i jędrne przygotuj miskę z zimną wodą i kawałkami lodu.
Pół miękki liść przyłóż do lodu, to właśnie niska temperatura natychmiast powstrzymuje proces gotowania. Liść staje się wtedy kruchy i jędrny.
Gotowana kapusta kiszona zachowa swój kolor, jeżeli przed gotowaniem dodamy do niej odrobinę mleka.
Aby przygotować szybko kapustę kiszoną należy drobno pokroić liście, posypać solą i po chwili wycisąć pozbawiając w ten sposób warzywo goryczy. Kolejno zalać wodą z gotowanych ziemniaków i dodać kawałek razowego chleba.
Aby liście kapusty (np do gołąbków i faszerowania) były kruche i jędrne przygotuj miskę z zimną wodą i kawałkami lodu.
Pół miękki liść przyłóż do lodu, to właśnie niska temperatura natychmiast powstrzymuje proces gotowania. Liść staje się wtedy kruchy i jędrny.
Gotowana kapusta kiszona zachowa swój kolor, jeżeli przed gotowaniem dodamy do niej odrobinę mleka.
Aby przygotować szybko kapustę kiszoną należy drobno pokroić liście, posypać solą i po chwili wycisąć pozbawiając w ten sposób warzywo goryczy. Kolejno zalać wodą z gotowanych ziemniaków i dodać kawałek razowego chleba.
pusieczek2@wp.pl
elutka