Aromatyczne zioła i przyprawy to niezastąpiony dodatek do wszelkich dań – śniadań, obiadów, deserów, przystawek, zup. Przyprawy dodają wyrazistości każdej potrawie.

Najbardziej znane i najczęściej stosowane przyprawy to sól i pieprz – nasz  nieodłączny zestaw w każdej kuchni.
 
Specjalnie dla Was opisujemy zarówno tradycyjne, jak i oryginalne przyprawy m.in. lebiodka, cynamon, oregano, anyż.

Zobaczcie, jak stosować i przechowywać przyprawy, aby cieszyć się ich aromatem i smakiem na dłużej.

Czy wiecie, że przyprawy dodają nam zdrowia? Prezentujemy Wam przyprawy, która warto stosować w swojej codziennej, zdrowej diecie.

Dzięki nam dowiecie się skąd wziął się proszek do pieczenia i dlaczego używamy go do ciasta. Poznacie historię najbardziej uniwersalnej przyprawy świata oraz zapoznacie się z nowościami na półkach z przyprawami w sklepach.


Przyprawa do ryb Galeo
Galeo Galeo | Mistrz Kuchni | Przepisów: 94, Artykułów: 77
Przyprawy

Przyprawa do ryb Galeo

Przyprawa do ryb jest idealna do posypania ryby przed panierowaniem, ale również jako składnik farszu lub sosu.

Chili Galeo
Galeo Galeo | Mistrz Kuchni | Przepisów: 94, Artykułów: 77
Przyprawy

Chili Galeo

Chili stosowane jest do potraw mięsnych, sosów i warzyw.

Imbir Galeo
Galeo Galeo | Mistrz Kuchni | Przepisów: 94, Artykułów: 77
Przyprawy

Imbir Galeo

Imbir ma specyficzny, silnie korzenny aromat z odświeżającą, cytrynową, nieco słodkawą nutą. W smaku jest palący i ostry.

Majeranek Galeo
Galeo Galeo | Mistrz Kuchni | Przepisów: 94, Artykułów: 77
Przyprawy

Majeranek Galeo

Majeranek ma wyraźny, charakterystyczny zapach oraz korzenny, lekko szczypiący smak.