Chcesz wiedzieć co słychać i co dobrego można skosztować w kulinarnym świecie? Informujemy o aktualnościach i najświeższych wiadomościach ze świata kulinariów.

Recenzujemy programy, książki kulinarne. Podpowiadamy po jakie nowości w sklepach, na bazarkach warto sięgnąć. Sprawdzamy gdzie dobrze karmią „na mieście” nie tylko w Warszawie, Gdańsku czy Poznaniu.

Przeprowadzamy wywiady z blogerami kulinarnymi, którzy serwują pyszne dania i dzielą się z nami swoimi przepisami.

Z naszą pomocą dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Najświeższe informacje kulinarne, ciekawostki, przepisy z Polski i ze świata tylko u nas!
Tradycyjne śląskie śniadania
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Tradycyjne śląskie śniadania

Żur z ziemniakami, zalewajka, wodzionka, polewka na maślance i fitka - to najpopularniejsze śląskie dania serwowane dawniej na śniadanie.

Co jeść zimą?
zozolek zozolek | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 35, Artykułów: 244
Smaczki

Co jeść zimą?

Jedzenie powinno teraz pomóc nam przetrwać zimowy czas, a więc dostarczyć dużo energii i rozgrzać. Podpowiadamy, co jeść w chłodne zimowe dni.

Skąd wziął się żelek?
  • 1
zozolek zozolek | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 35, Artykułów: 244
Smaczki

Skąd wziął się żelek?

Żelki to jedne z najpopularniejszych słodyczy. Choć są z nami już od tylu lat, wciąż niewiele osób wie, kto je wymyślił i w jaki sposób powstały.