

W tym roku sama urządzę święta
Marta Żmuda Trzebiatowska w wywiadzie dla Przyjaciłki opowiada o świątecznych przygotowaniach.
Marta Żmuda Trzebiatowska w wywiadzie dla Przyjaciłki opowiada o świątecznych przygotowaniach.
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia odwiedzamy blog "Gotowanie to moja pasja" Agnieszki Błaut, czyli znanej na gotujmy Mysiuni.
Zobaczcie dzieła stworzone z piernika na ogólnokrajowych piernikowych targach w Kanadzie.
Żur z ziemniakami, zalewajka, wodzionka, polewka na maślance i fitka - to najpopularniejsze śląskie dania serwowane dawniej na śniadanie.
Jedzenie powinno teraz pomóc nam przetrwać zimowy czas, a więc dostarczyć dużo energii i rozgrzać. Podpowiadamy, co jeść w chłodne zimowe dni.
Dzisiejszą bohaterką cyklu Bloger Tygodnia jest Zbysiowa - autorka bloga "Takie tam pichcenie..."
Żelki to jedne z najpopularniejszych słodyczy. Choć są z nami już od tylu lat, wciąż niewiele osób wie, kto je wymyślił i w jaki sposób powstały.
O książkach znanych z telewizji kucharzy opowiada Laura Osęka z księgarni Books for Cooks.
W domu Justyny Steczkowskiej w Wigilię serwuje się gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami. Zobacz przepis.
Górnicy wystrojeni w mundury galowe, radosna biesiada i piwo bez ograniczeń, to właśnie Barbórka – wielkie święto polskiego górnictwa!