Chcesz wiedzieć co słychać i co dobrego można skosztować w kulinarnym świecie? Informujemy o aktualnościach i najświeższych wiadomościach ze świata kulinariów.

Recenzujemy programy, książki kulinarne. Podpowiadamy po jakie nowości w sklepach, na bazarkach warto sięgnąć. Sprawdzamy gdzie dobrze karmią „na mieście” nie tylko w Warszawie, Gdańsku czy Poznaniu.

Przeprowadzamy wywiady z blogerami kulinarnymi, którzy serwują pyszne dania i dzielą się z nami swoimi przepisami.

Z naszą pomocą dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Najświeższe informacje kulinarne, ciekawostki, przepisy z Polski i ze świata tylko u nas!
Gołąbki Emily Giffin
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Gwiazda w kuchni

Gołąbki Emily Giffin

Emily Giffin poleca gołąbki z nadzieniem z wołowiny, cielęciny, wieprzowiny oraz ryżu i cebuli. Zobacz przepis na gołąbki.

Małe puszki "na raz" Bonduelle
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wydarzenia

Małe puszki "na raz" Bonduelle

Szczególnie jesienią i zimą, kiedy brakuje świeżych warzyw doceniamy produkty w puszkach, które pozwalają urozmaicić nasze potrawy, dodając im smaku i koloru.

Krótka historia kanapki
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Krótka historia kanapki

Historia kanapki: 250 lat temu, 24 listopada 1762 roku po raz pierwszy pojawiła się pisemna wzmianka na temat kanapki...

Światło na obiad?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Światło na obiad?

Niektóre plemiona afrykańskie wierzą, iż człowiek spożywając mięso lwa, staje się silny jak lew, a jedząc sowę otrzymuje tę samą bystrość wzroku, jaką posiada ten ptak.