

Konkurs – Jesienna kolekcja przepisów!
Jesień kojarzy się z wielobarwnymi liśćmi spadającymi z drzew, kasztanami i początkiem roku szkolnego. Jak jednak smakuje? Weźcie w konkursie i pokażcie nam swoje kulinarne skojarzenia z tą porą roku!
Jesień kojarzy się z wielobarwnymi liśćmi spadającymi z drzew, kasztanami i początkiem roku szkolnego. Jak jednak smakuje? Weźcie w konkursie i pokażcie nam swoje kulinarne skojarzenia z tą porą roku!
Nic tak nie działa na kubki smakowe jak zapach potraw. Dlatego, jeśli intensywne aromaty codziennie wydostają się z Twojej kuchni, a znajomi w mgnieniu oka pochłaniają przygotowane przez Ciebie przekąski, ten konkurs jest właśnie dla Ciebie!
Dziś w cyklu Bloger Tygodnia rozmawiamy z Eweliną Rękawek, która do perfekcji opanowała przygotowywanie wegetariańskich dań. Dlaczego nawet wegetarianom trudno uwierzyć w brak mięsa w jej pasztecie i co skłoniło ją do kradzieży indyjskiego deseru? Przeczytajcie!
Kiedy widzisz patelnię od razu myślisz o smażeniu. To na niej zwykle przygotowywane są kotlety schabowe na tradycyjny polski obiad.
Wrzesień i nadchodząca jesień to nie koniec sezonu owocowo-warzywnego. W tym miesiącu warto sięgać po produkty takie jak np. dynia, na którą czekaliśmy cały rok. Sprawdźcie, jakie przysmaki znalazły się w kategorii promowanej w tym miesiącu!
Z przyjemnością informujemy, że w katalogu nagród Gotujmy z Nagrodamiu znajdziecie kilka nowych propozycji! Mamy nadzieję, że przypadną Wam do gustu!
Zadbaj o swoją sylwetkę, zdrowie i doskonałe samopoczucie! W dniach 9-11 września w Pałacu Ciekocinko Hotel Resort&Wellness odbędą się warsztaty z Anną Lewandowską, mistrzynią karate oraz doświadczoną trenerką fitness. Weź udział w tych wyjątkowych warsztatach!
Jajka to świetne spoiwo w wielu przepisach, które dodatkowo sprawia, że wypieki stają się wilgotne i puszyste. Jeżeli jednak z powodu diety musimy wykluczyć je ze swojego menu, nadal jesteśmy w stanie wyczarować pyszne ciastka.
Kalendarz 2017 na Dobre Dni autorstwa Małgorzaty Kalicińskiej to połączenie klasycznego terminarza z poradnikiem i książką. Pożyteczne uzupełnia się tu z przyjemnym - znajdziecie tam porady, ciekawostki i cytaty. Z tą pozycją nadchodzący rok na pewno będzie dobry!
"Gotowanie to dla mnie źródło niczym nieskrępowanej radości. To wolność tworzenia i magia" - tak o sztuce kulinarnej mówi Michał Bryś, Szef Kuchni warszawskiej restauracji L'enfant terrible. Czaruje doskonale - Magda Gessler w swoim najnowszym przewodniku "Poziomki 2016/2017 Gdzie najlepiej zjeść i wyspać się w Polsce?" przyznała restauracji najwyższą notę!