Chcesz wiedzieć co słychać i co dobrego można skosztować w kulinarnym świecie? Informujemy o aktualnościach i najświeższych wiadomościach ze świata kulinariów.

Recenzujemy programy, książki kulinarne. Podpowiadamy po jakie nowości w sklepach, na bazarkach warto sięgnąć. Sprawdzamy gdzie dobrze karmią „na mieście” nie tylko w Warszawie, Gdańsku czy Poznaniu.

Przeprowadzamy wywiady z blogerami kulinarnymi, którzy serwują pyszne dania i dzielą się z nami swoimi przepisami.

Z naszą pomocą dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Najświeższe informacje kulinarne, ciekawostki, przepisy z Polski i ze świata tylko u nas!
Konkurs - Dobrze doprawione przekąski!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Aktualności Gotujmy

Konkurs - Dobrze doprawione przekąski!

Nic tak nie działa na kubki smakowe jak zapach potraw. Dlatego, jeśli intensywne aromaty codziennie wydostają się z Twojej kuchni, a znajomi w mgnieniu oka pochłaniają przygotowane przez Ciebie przekąski, ten konkurs jest właśnie dla Ciebie!

Bloger Tygodnia - Pyszne wege
  • 2
Magdalenaa Magdalenaa | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 59
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Pyszne wege

Dziś w cyklu Bloger Tygodnia rozmawiamy z Eweliną Rękawek, która do perfekcji opanowała przygotowywanie wegetariańskich dań. Dlaczego nawet wegetarianom trudno uwierzyć w brak mięsa w jej pasztecie i co skłoniło ją do kradzieży indyjskiego deseru? Przeczytajcie!

Kategoria promowana - wrzesień
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Aktualności Gotujmy

Kategoria promowana - wrzesień

Wrzesień i nadchodząca jesień to nie koniec sezonu owocowo-warzywnego. W tym miesiącu warto sięgać po produkty takie jak np. dynia, na którą czekaliśmy cały rok. Sprawdźcie, jakie przysmaki znalazły się w kategorii promowanej w tym miesiącu!

Aktywne warsztaty z Anną Lewandowską! Weź udział!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wiadomości

Aktywne warsztaty z Anną Lewandowską! Weź udział!

Zadbaj o swoją sylwetkę, zdrowie i doskonałe samopoczucie! W dniach 9-11 września w Pałacu Ciekocinko Hotel Resort&Wellness odbędą się warsztaty z Anną Lewandowską, mistrzynią karate oraz doświadczoną trenerką fitness. Weź udział w tych wyjątkowych warsztatach!

Jak przygotować ciastka bez jajek?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Słodycze

Jak przygotować ciastka bez jajek?

Jajka to świetne spoiwo w wielu przepisach, które dodatkowo sprawia, że wypieki stają się wilgotne i puszyste. Jeżeli jednak z powodu diety musimy wykluczyć je ze swojego menu, nadal jesteśmy w stanie wyczarować pyszne ciastka.

Zaplanuj 2017 rok z kalendarzem Małgorzaty Kalicińskiej
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Gotujmy.pl poleca

Zaplanuj 2017 rok z kalendarzem Małgorzaty Kalicińskiej

Kalendarz 2017 na Dobre Dni autorstwa Małgorzaty Kalicińskiej to połączenie klasycznego terminarza z poradnikiem i książką. Pożyteczne uzupełnia się tu z przyjemnym - znajdziecie tam porady, ciekawostki i cytaty. Z tą pozycją nadchodzący rok na pewno będzie dobry!

Restauracja L'enfant terrible - magia na talerzu
  • 25
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Restauracje Warszawa

Restauracja L'enfant terrible - magia na talerzu

"Gotowanie to dla mnie źródło niczym nieskrępowanej radości. To wolność tworzenia i magia" - tak o sztuce kulinarnej mówi Michał Bryś, Szef Kuchni warszawskiej restauracji L'enfant terrible. Czaruje doskonale - Magda Gessler w swoim najnowszym przewodniku "Poziomki 2016/2017 Gdzie najlepiej zjeść i wyspać się w Polsce?" przyznała restauracji najwyższą notę!