

Ciasto francuskie się nie przylepi
Ciasto dobrze się rozwałkuje.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Ciasto dobrze się rozwałkuje.
Zamrożona zupa bez problemu.
Świetny dodatek do potraw
Pyszny, pomidorowy sos
Zapadnięty biszkopt też możesz wykorzystać!
Na stole powinno się pojawić 12 potraw, tyle ilu było apostołów. Pod obrusem – sianko, takie jakie Jezus miał w żłóbku. Na białej serwetce – opłatek.
Ten makaron stosujemy do zup, sałatek, zapiekanek i do nadziewania.
Jak sprawdzić czy ryba jest świeża
10 i 11 września w Węglińcu odbędzie się Święto Grzybów.
Plamy,plamki po jedzeniu, piciu a kysz....