

Żółte ciasto
Piękne, żółciutkie ciasto.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Piękne, żółciutkie ciasto.
Pięknie ozdobione ciasto.
Myślisz, że pizza jest nudna? Zobacz jak możesz ją zmienić!
Zanim wybierzesz się do lasu sprawdź, jak kamuflują się grzyby trujące, by uniknąć niebezpieczeństwa pomylenia popularnego maślaka z muchomorem.
Andrzej Janeczek Szef kuchni Hotelu "1231" z Torunia poleca przepisy na ser kozi podany na ciepło oraz śledziowy tymbalik.
Andrzej Janeczek Szef kuchni Hotelu "1231" z Torunia poleca przepisy na pieczony comber i jagnięcinę.
Skórki owoców - jak można je wykorzystać?
Jak oddzielić białka od żółtka? Ta porada jest głównie dla amatorów, ponieważ dla doświadczonych kucharzy to pestka...
Szybie nadzienie do różnych ciast.
Sposób na nie ściętą i udaną masę.