Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Sposoby przechowywania sałaty
Sałata do bardzo nietrwałe warzywo, które trudno się przechowuje. Ale można wydłużyć jej świeżość w bardzo prosty sposób.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Sałata do bardzo nietrwałe warzywo, które trudno się przechowuje. Ale można wydłużyć jej świeżość w bardzo prosty sposób.
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Jak poznać czy ryba jest świeża? Świeża ryba ma lśniącą skórę, przejrzyste , wypukłe oczy i różowe skrzela.
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Jak piec rybę w folii? Jeśli zamierzasz upiec rybę w folii aluminiowej, pamiętaj, że ...
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Ugotowanie perfekcyjnego jajka na miękko to nie lada sztuka! Zobacz, jak to zrobić!
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Dla wszystkich, którzy chcą się dowiedzieć z jakich składników robi się białą, gorzką, a z jakich mleczną czekoladę powstał nowy serwis Goplany „Zrób swoją czekoladę”.
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Biała, zielona, czarna... Odpowiednio zaparzona, aromatyczna herbata wzmacnia, oczyszcza lub dodaje energii.
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Słoneczna pogoda wpływa pozytywnie na nasze samopoczucie. Jednak bardzo ważne jest dostarczanie naszemu organizmowi odpowiedniej ilości wody.
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Na co dzień wiele razy sięgamy po wodę z kranu.
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Musztarda Czeska ze słynnej linii Musztardy Świata to najnowsza propozycja Firmy Roleski.
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844W kategorii napojów gazowanych Hellena wprowadziła na rynek dwa nowe smaki: limonka i czerwona pomarańcza.